Recent Posts

Majke Srebrenice: “Kad budem morala da molim Dodika, ubiću se”

Majke Srebrenice: “Kad budem morala da molim Dodika, ubiću se”

munira-subasicSarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 31. 10, 2016- 08: 45.: Majke Srebrenice: “Kad budem morala da molim Dodika, ubiću se”. Majke Srebrenice, odbile Dodika i neće njegovu kancelariju. Majke Srebrenice odbile su da prihate otvaranje kancelarije pri opštini Srebrenica i poručile da nikada neće priznati načelnika te opštine koji dolazi iz stranke aktuelnog predsednika RS Milorada Dodika.
 
Predsjednica pokreta “Majke Srebrenice” Munira Subašić žestoko se obrušila na predsjednika Republike Srpske. Najavila je i da će novom načelniku Srebrenice zabraniti ulaz u Potočare.
 
Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik Udruženju “Majke Srebrenice”ponudio kancelariju u zgradi Opštine Srebrenica, Munira Subašić je izjavila da im ne treba nikakva pomoć od ” negatora genocida koji vrijeđa Srebreničane”.
 
608905_tan2016-9-25-223919696-5_fSubašić tvrdi da ih Milorad Dodik vređa svake godine, a posebno pred 11. juli i komemoraciju u Potočarima te da “uvijek kada mu trebaju poeni postaje mirotvorac”.
 
“Nama od Dodika ne treba ništa. Kada budem u situaciji da ga moram moliti, neću raditi, ni biti u Udruženju- ubiću se. Kada mu je 2006. godine trebala pomoć, majke Srebrenice su mu je pružile, jer je i tada glumio mirotvorca i priznao genocid”, rekla je Subašićeva.
 
Jedna od znamenitih članica udruženja Majke Srebrenice je negodovala i zbog izjave šefa Misije Evropske unije (EU) u BiH Larsa Gunara Vigemarka koji je prethodno ocijenio da je novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić shvatio svoju ulogu predstavnika svih stanovnika te opštine te ga pohvalio za to.
 

Srebrenica, 5. oktobra 2016 - Kandidat za nacelnika opstine Srebrenica Mladen Grujicic izjavio je za Tanjug da tenzija u Srebrenici nema i da je u gradu mirno te da ocekuje da ce uskoro biti saopsteni i konacni rezultati izbora. "Miran je grad, nema deset ljudi na ulici, specijalaca nema, u opstini je pojacano obezbedjenje, sto je nesto normalno pogotovo u sredini kakva je Srebrenica i kada se odugovlaci iznosenje rezultata" rekao je Grujicic. FOTO TANJUG / EDIB TAHIROVIC / bb

“Šef Misije EU u BiH je rekao da je Grujičić budućnost Srebrenice, a ja to nikada neću prihvatiti. On neće biti moj načelnik niti načelnik mojih nišana. Za vrijeme dženaze neće moći ući u Potočare, jer ću ja sprečiti njega i njegove saradnike”, izjavila je Munira Subašić.

 
Predstavnica tog udruženja Munira Subašić je banjalučkim Nezavisnim novinama, komentarišući Dodikovu najavu da će biti ponuđeno otvaranje posebne kancelarije u Skupštini opštine Srebrenica za predstavnike ovog udruženja, rekla:
 
“Moj predsednik Milorad Dodik 21 godinu svojim izjavama sipa so po živoj rani i od njega nama ne treba nikakva pomoć”.
 
Safet Softić (SDA), predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da će vidjeti da li će ostati samo na riječima ili će ta kancelarija zaista biti otvorena.
tan2016-7-11_112422903_0
http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net