Recent Posts

Izetbegović, čestitao Erdoganu 93. godine Republike Turske

Izetbegović, čestitao Erdoganu 93. godine Republike Turske

b_161029022Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 30. 10, 2016- 09: 05.: Izetbegović, čestitao Erdoganu 93. godine Republike Turske. Povodom 93. godišnjice proglašenja Republike Turske, u ime Predsjedništva BiH čestitam vam ovaj značajan jubilej, navodi Izetbegović.

U Sarajevu upriličen prijem povodom Dana Republike Turske: Turska napreduje još snažnija i jača…

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, u ime Predsjedništva BiH, uputio je čestitku predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, u povodu 93. godišnjice proglašenja Republike Turske.

57c3110e-6ba4-4cf4-bda0-07910a0a0a64-izetbegovic-erdoan-preview“Povodom 93. godišnjice proglašenja Republike Turske, u ime Predsjedništva BiH čestitam Vam ovaj značajan jubilej. Uvjeren sam da ćete istrajati na očuvanju temeljnih vrijednosti države: njene neovisnosti, slobode građana i demokratskog poretka Republike Turske, i nastaviti s izgradnjom snažne, jedinstvene i napredne zajednice, te ostvariti sve zacrtane ciljeve u najboljem interesu turskog naroda”, navodi se u telegramu koji je ovim povodom uputio Izetbegović.

Isti dand je u zgradi Ambasade Republike Turske u Sarajevu sinoć navečer je upriličen svečani prijem povodom Dana Republike Turske, odnosno 93. godišnjice od osnivanja Republike Turske.

581466c667b6dPrijemu je prisustvovao veliki broj zvanica, poznate ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života BiH i strane diplomate.

Ambasador Republike Turske u BiH Cihad Erginay, kao domaćin prijema, svim turskim državljanima je čestitao Dan Republike te se zahvalio svima koji su se odazvali njegovom pozivu.

Nakon toga je prenio poruku predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji je čestitao Dan Republike svim turskim državljanima u zemlji, a i širom svijeta.

u-turskoj-ambasadi-u-sarajevu-uprilien-sveani-prijem-povodom-praznika-dan-pobjede-i-dan-oruanih-snaga-turske_928ae11-1000x600Erginay je prisutnima kazao kako je Turska na 93. godišnjicu osnivanja još snažnija i razvijenija država.

“Danas obilježavamo 93. godišnjicu Republike, i prema 100. godišnjici napredujemo još snažniji i jači. Večeras smo ovdje veoma lijepo družili. Sretni smo zbog toga”, rekao je Erginay.

Podsjetio je da uskoro odlazi iz Sarajeva, s dužnosti ambasador Republike Turske u BiH, na kojoj se nalazio protekle dvije godine.

5814481b19acd“Došlo je vrijeme da se zajedno sa suprugm oprostim od BiH u kojoj sam od 2014. godine do danas s velikim ponosom obavljao dužnost ambasadora. Uvijek su me motivisale dvije stvari. Prvo su historijske i kulturne veze između naših zemalja, a drugo duhovna povezanost miliona državljana Turske porijeklom iz ove zemlje”, kazao je Erginay, dodajući da će BiH uvijek biti njegova druga domovina.

Povodom Dana Republike je u zgradi Ambasade Republike Turske u BiH otvorena i izložba pod nazivom “Boje tišine i strpljenja” autorice Neslihan Aydinlioglu Esin.

u-sarajevu-uprilien-prijem-povodom-dana-republike-turske-turska-napreduje-jo-snanija-i-jaa_71f0806

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net