Recent Posts

Vučić: iz policije visoki funkcioner odavao tajne

Vučić: iz policije visoki funkcioner odavao tajne…

Beograd, 11. maja 2016. - Premijer Srbije Aleksandar Vucic izjavio je danas da ce razgovore o novoj vladi zapoceti kada zavrsi plan i program svog buduceg kabineta, za sta mu, kaze, treba jos 10-tak dana, ali je napomenuo da ch vlada mozda imati jedno ministarstvo manje. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- zanimljivosti” 25. 10, 2016. 11:50 : Vučić: Visoki funkcioner policije odavao tajne. Predsjednik Vlade Srbije i koordinator službi bezbjednosti Aleksandar Vučić rekao je večeras da su nadležni državni organi ustanovili povećano dejstvo različtitih obaveštajnih agencija, “i sa Istoka i sa Zapada”, i poručio da je Srbija, svojom aktivnošću, usjpela da “neutrališe” neka od tih lica.

Nadležni organi, u skladu sa posebnim zakonom o BIA, uspješno su edvidentirali niz obavještajnih aktivnosti uperenih protiv interesa Srbije, kao i počinioce i preksršioce tih dijela, rekao je Vučić, poslije sjednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

Vučić je rekao da je visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije odavao informacije stranim službama i da se povodom toga upravo vodi postupak.

aleksandar-vucic-policija-670x447Na pitanje novinara da li je neko uhapšen, Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se vodi postupak i da će tužilac procijeniti da li je predmet pritvorski ili ne.

– Ne mislim da je pritvor važan, već okončcanje postupka, rekao je Vučić, poslije sjednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

Premijer Vlade Srbije objasnio da je da nije govorio o stranim službama kada je pominjao Crnu Goru, već je napomenuo da je to predmet koji ima elemente inostranosti.

Vučić izjavio je da je Srbija došla do čvrstih materijalnih dokaza, pa i do iznosa od 125.000 eura, da bi određena lica, “a to nisu uradili ovi dolje što su uhapšeni”, svakodnevno pratila putanju premijera Crne Gore i obavještavali druga lica, koja su radila po instrukcijama.

Montenegrin police officers escort men for questioning, in Podgorica, Montenegro, Sunday, Oct. 16, 2016. Rising tensions amid a crucial election, Montenegrin police say they have arrested 20 people who are suspected of planning armed attacks after the vote that could determine whether the small Balkan state continues on its Western course or turns back to traditional ally Russia. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Mi smo o ovome, bez prisustva javnosti, upoznali i specijalnog državnog tužioca u Crnoj Gori i njihove bezbjednosne strukture, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, poslije sednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti. Sve što smo imali, mi smo dali, rekao je na konferenciji za novinare, posijle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Premijer Srbije je objasnio da je upozorio crnogorske organe da su na slobodi neki koji su pratili Mila Đukanovića, a da je govorio o aktivnostima stranih službi u Beogradu.

Upitan kakvu će cenu platiti zbog svega što je izneo, sam je predvideo da bi mogao da se nađe na “crnoj listi” onih koji misle da im je sve dozvoljeno.

Ne dam im da uzimaju operativnu obradu Uprave kriminalističke policije (UKP) i predaju stranim ambasadama, napomenuo je  Premijer.

– Jesam li vam pričao šta rade, kako traže, raspituju se i pokušavaju da namjeste da je Žandarmerija učestvovala u Savamali, do tih detalja, pa sram ih bilo, rekao je Vučić i poručio da za sve ima dokaze.

tan2016-7-13_151049711_1

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net