Recent Posts

Turska: spriječen teroristički napad

Turska: spriječen teroristički napad…

56b0b9de-6a04-45ea-b86d-0d370a0a0a80-turska-policija-700x402Mersin– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 24. 10, 2016. 20: 50 Turska: spriječen teroristički napad. Spriječen teroristički napad u Turskoj: Uhapšeno osam terorista PKK. Vođa uhapšene terorističke ćelije Medine A. jutros je prilikom hapšenja nosila falsifikovane lične dokumente.

Turska policija jutros je u južnoj provinciji Mersin uhapsila osam pripadnika terorističke organizacije PKK koji su planirali izvesti teroristički napad u tom gradu.

600_14773130531473673882turska-van-eskplozija_4Na bazi obavještajnih podataka, turska policija jutros je izvela opsežnu antiterorističku operaciju u Mersinu koja je rezultirala hapšenjem osam terorista i zapljenom veće količine eksploziva, oružja i opreme za pravljenje eksplozivnih naprava.

Među osam uhapšenih terorista su i tri žene, a policijska akcija uslijedila je nakon što su osumnjičeni upraćeni kako s ciljem planiranja terorističkog napada posjećuju kvartove u kojima se nalaze stanice policije, žandarmerije i trgovački centri.

Vođa uhapšene terorističke ćelije Medine A. jutros je prilikom hapšenja nosila falsifikovane lične dokumente.

turska-vojska-pkk-napad-aa-main_0Separatistička organizacija PKK-a nalazi se na listi terorističkih organizacija u Turskoj, SAD-u i Evropskoj uniji, a riječ je o grupi koja već duže od tri decenije vodi oružanu kampanju protiv Turske.

Teroristička organizacija PKK je svoju vojnu kampanju protiv Turske intenzivirala u julu prošle godine, a turske snage sigurnosti su krajem prošle godine pokrenule opsežne operacije protiv tih terorističkih elemenata na jugoistoku zemlje i na sjeveru Iraka. Do sada je u tim operacijama poginulo više od 700 pripadnika turskih snaga i ubijeno više od 8.000 terorista.

turska-vojnici-granica-ap-promo_3

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net