Recent Posts

REFIJINA SARMA I HODANJE PO DOKTORIMA

Nejse, nek je insan zdrav i nek ne mora hodat po doktorima, pa kaka god sarma bidne, poješće se, velim ja njemu, ne znam šta bi mu drugo.

14595577_665041346988791_4422293218046026276_n

REFIJINA SARMA I HODANJE PO DOKTORIMA

Svako malo eto ti nekog da priupita, što ti to Hadžibeže ne pišeš ko prije?
Ne umijem vam rijet, more bit što svak piše, reko, da ja malo ohanem i pustim ove mlađe predase.
U današnji vakat ti više ne važi ona Bašeskijina: Što se zapiše to ostaje…Meščini da se u današnji vakat prije zaboravi ono što je zapisano neg ono što je rečeno. Otkako je ovaj fejzbuk došo na Vratnik svak piše, a da ga sad priupitaš šta je juče piso ne bi ti znao rijet. Neg bolje polajnak, poistilahu i pođahkad štošta napisat, neg svaki dan pisat i sam sebe brisat.
Nejse.
Danas ti ja sretoh onog Sejfu u nas na sokaku i on mi veli: Jesil ti ono Uzeire ikad u mene ulazio?
Stadoh i dobro se zamislih: Reko, bezbeli da jesam i još se dobro najo one sarme što je u tebe Refka savijala. Plaha joj bila.
Asli si ti u nekog drugog bio ili si plaho gladan bio kad ti se Refijina sarma dopala, Odkako je zamnon nije znala sarme smotat. Vazda je nabije rižom i bidne joj golema more konj na njojzi nogu slomit.
Što insanu vako bidne neugodno, ne zna jel slago jal istinu reko.
Nejse, nek je insan zdrav i nek ne mora hodat po doktorima, pa kaka god sarma bidne, poješće se, velim ja njemu, ne znam šta bi mu drugo.
Veli on, evo ja baš kod doktora kreno.
Haj nek bidne hairli, rekoh i izvuko se ko mastan kaiš, a sve do kuće dumam: Ja teška insana mili Allahu, nit ti više znaš jesi li slago il te je on prava zdrava ufatio u laži. Allahselamet.

Autor: Uzeir Hadžibeg

sarma

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net