Recent Posts

Sanjin Sefić uhapšen u Novom Sadu

nesreca

Sanjin Sefić uhapšen u Novom Sadu

Sanjin Sefić nakon što je sinoć u 23 sata uhapšen u Novom Sadu, u Srbiji, saslušan je na okolnosti i nalazi se u ekstradicijskom pritvoru u Višem sudu u Novom Sadu, potvrdio je Miroslav Kojić, savjetnik u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Beogradu.

”Državljanin BiH Sanjin Sefić uhapšen je u Novom Sadu u 23 sata sinoć. Bio je lociran u Novom Pazaru, a praćen do Novog Sada. Dobili smo od nadležnog suda u Novom Sadu da se nalazi u ekstradicijskom pritvoru. Radi se o Višem sudu u Novom Sadu. Njemu je sinoć nakon 23 sata, kada je uhapšen, određen ekstradicijski pritvor koji može trajati do dva mjeseca. Viši sud u Novom Sadu nas je obavijestio da lice saslušano u skladu s međunarodnim aktima, te da mu je nakon toga određen pritvor”, rekao je Miroslav Kojić.

Navodi kako je Ambasada BiH u Srbiji odmah aktom obavijestila nadležne u Ministarstvu za vanjske poslove BiH o lišavanju slobode Sanjina Sefića.

“Sada čekamo odgovor Ministarstva za sigurnost vezano za ekstradiciju. Uglavnom, od sinoć je u pritvoru i nama je to javljeno i mislim da će to ići svojim tokom”, naveo je Kojić, savjetnik u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Beogradu.

On je naveo kako Ambasada BiH u Srbiji za sada “nema šta dalje raditi po pitanju slučaja Sefić dok ne dobiju instrukcije iz Sarajeva”.

“S obzirom na to da se radi o djelu koje je na brutalan način izvedeno, vjerujem da će dogovor o njegovoj ekstradiciji biti veoma brzo uslijediti između Srbije i BiH. Nije bilo dvojbi kada je u pitanju Ambasada BiH u Srbiji, mi smo postupili kako treba”, rekao je Kojić.

20161013124147_392181

Ministar MUP-a Srbije Nebojša Stefanović sinoć je naveo da će Sefić biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

 – Bit ćemo u kontaktu sa kolegama iz BiH kako bi što brže okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočište u Srbiji – rekao je Stefanović.

Editu Malkoč (21) iz Bosanske Krupe i Selmu Agić (20) iz Bugojna, najbolje prijateljice i cimerke, koje su studirale na Odsjeku psihologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu u ponedjeljak nešto prije 22 sata na pješačkom prijelazu kod Zemaljskog muzeja usmrtio 25-godišnji Sanjin Sefić, prošavši kroz crveno svjetlo vozilom Golf VI brzinom 100 kilometara na sat.

Jedna od djevojaka preminula je odmah, dok je druga podlegla nekoliko sati kasnije. Sefić je nakon nesreće pobjegao preko graničnog prijelaza Uvac u Srbiju.

b_161011023

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net