Recent Posts

Zašto muškarci piju pivo?

devojke-piju-pivo-1404035913-40134Zašto muškarci piju pivo?

London– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Zabava” na 07. 10. 2016 u 16: 50: 10- Zašto muškarci piju pivo? Ljubav muškaraca i piva je neraskidiva. Prvo što moramo učiniti je dignuti krigle, pinte i ostale čaše te nazdraviti za švicarske znanstvenike koji su sproveli jedno vrlo zanimljivo, edukativno i naposljetku ukusno istraživanje, te dokazali, naravno, znanstveno, ono čemu se svaki ljubitelj piva i tajno nadao. Dakle pivo je zakon!

Naime, uživanje u pivu čini nas sretnijima, manje inhibiranima, odnosno suzdržanima, dakle otvoreniji smo, što pak dovodi do toga da smo prijateljski raspoloženi, te ono što je ipak najbitnije, pripadnicama nježnijeg i ljepšeg spola smo više seksi! Da, ne samo da su one nama ljepše sa svakom ispijenom kriglom, već smo i mi njima.

Ali to nije sve!

Jedna čaša pive pomaže ljudima da lakše primjete sretna i nasmijana lica, dakle uključuje se svojevrsni smile shutter u našem mozgu, a što posljedično dovodi do toga da izražavamo veću želju za pozitivnim emotivnim situacijama. Mišljenje je to vodećeg znanstvenika u spomenutom švicarskom timu, Matthiasa Liechtia, koji je ujedno i voditelj psihofarmatoloških istraživanja na Sveučilišnoj bolnici u Bazelu.

devojke-piju-pivo-1394368321-29664

Ljubitelji piva su sretniji, društveniji i osjećajniji.

Za ovo su istraživanje okupili grupu od 30 muškaraca i 30 žena koje su nasumično podijelili na dvije grupe. Jednu su grupu, ponudeći im pivo, doveli do stanja u kojem su imali 0,4 promila alkohola u krvi, što je u legalnoj granici, dok su drugoj grupi ponudili bezalkoholno pivo.

Prije i nakon pijenja pive, obje grupe su odradile različite testove između ostalog vezane uz prepoznavanje lica, empatiju i seksualnu uzbuđenost. Nakon prvog kruga ispitivanja, grupe su zamijenile uloge te je testiranje ponovljeno.

muskarci-piju-pivo-1

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net