Recent Posts

ZADNJICA

ZADNJICA

animal-children-photography-elena-shumilova-2-18-635x300-1

Prije par dana stigne meni zahtjev za prijateljstvo i cut cete vi, šta će biti. Helem zaškiljim ja onako ŠerlokHolmski na profilnu, ali nikog poznatog ne prepoznah. Hahahahahahah!!! Pogledam još oko slike, da reko ne krije neku tajnu poruku, ništa. Na profilnoj slici su bile neke Leviske i u njima nečija, obla zadjnica. Namjestila je dama, onako u 3D pozi, da se sve oslika. E grdne rane, gdje ćes huda bila na mene, upitam se bećarski slatko. Uz osmijeh sam se još pitao, kako je ta djeva uspjela njenu oblu da uvuče u te Leviske!
Jer, onako muški receno, one tjeskobne a ona, sva kipi. A poza, i poza joj inn! Parkirala se obla, baš zamamno. Ali valjda to ide uz takvu profilnu, valjda je to ide uz ova moderna vremena.!?

Razmišljao sam o tom čeljadetu od 23 godine i sjetim se priče babe rahmetli. Veli mi jedared:
“ Sine u životu nikad ne misli samo na sebe, samo na svoju zadnjicu. Zadnjice je puna šaka a obraza samo dva prsta. Poštenje i čast čovjeka je u obrazu a ne u zadnjici. Zato dobro čuvaj svoj obraz jer čuvajuci svoj, čuvas i obraz našeg prezimena. Da je ta zadnjica na koju mnogi sebično misle, nečemu vrijedna, ne bi se zvala zadnjica već prednjica. Zapamti to! “

Babo je rahmetli i nekako je i dobro što nije dočekao ova vremena. Teško bi on podnosio ovaj vakat u kojima zadnjice, sve češće postaju prednjice. Rodjen sam u vremenu u kom se pričalo da se po očima čovjek poznaje. Kroz oči se često moglo spustiti i do duše insana. E to su bila vremena!
A kako ona nestaše, nastaše ova nova sa plakatama političara koji su komotno ko ova djeva, mogli ispod svoga imena uslikati svoju zadnjicu.
Jer čovjek koji nema obraza, na svoju zadnjicu… samo i misli.

Autor: Husein Ališa

jlo-guza

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net