Recent Posts

Novi pokušaj puča u Turskoj…

Novi pokušaj puča u Turskoj …

novi

U svjetskim medijima sve više sešpekuliše da bi u Turskoj ponovo moglo da dođe do puča protiv vlasti, predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Međutim, turski zvaničnici oštro demantuju takve natpise i uvjeravaju da je sa pokušajima puča završeno.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Turske Hulusi Akar, u vezi sa tvrdnjama o mogućnosti novog pokušaja državnog udara u njegovoj zemlji, izjavio je u Ankari kako lično smatra da to nije moguće

Premijer Turske Binali Yildirim izjavio je u Ankari kako bi eventualni pokušaj ponovnog puča u Turskoj mnogo koštao svakoga ko bi iza takvog poteza stajao ili ga pokušao izvršiti.

“Takvi navodi imaju za cilj stvaranje nemira u društvu, a iza tih najava novog pokušaja puča stoje pristalice terorističke organizacije FETO. To ne treba uzimati za ozbiljno, vlada je preduzela potrebne mjere predostrožnosti. Ako bi neko ipak krenuo u takvo ludilo, platio bi ceh i veći od onoga nakon 15. jula”, poručio je Yildirim komentarišući medijske navode o najavama novog pokušaja puča u Turskoj.

Predsjednik  Skupštine Republike Turske, Ismail Kahraman poručio je na prvoj sjednici parlamenta nakon lletnje pauze, da je turski narod 15. jula pokazao kako više nikada neće biti moguće izvršiti ni pokušati vojni puču toj zemlji.

– Ezanima, salavatima s minareta, stražama za demokratiju koje su trajale noćima narod je pobjedio pokušaj puča. Turska je zatvorila period državnih udara – rekao je Kahraman.

57f08bd925ab0

 

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net