Recent Posts

Navijače Partizana, “Alkatraz”, deportuju iz Banjaluke u Srbiju!

2c34bd9619c842cf29c7714301b0230f“Alkatraz”, deportuju iz Banjaluke u Srbiju!

Banja Luka, Beograd, objavljeno u kategoriji “Vijesti- Sport” na 02. 10. 2016 u 19: 50: 10-Navijače Partizana, “Alkatraz”, upravo sada deportuju iz Banjaluke u Srbiju! Žestoka navijačka grupa Alkatraz, koji su dan prije lokalnih izbora u BiH stigli u Prnjavor i nastavili da lašile građane. Oni su već na putu za Beograd i progkašeni su nepoželjnim.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je da je u toku deportovanje grupe najvijača iz Beograda u Srbiju.

bhqktkqturbxy81otbhyjnkzjc4m2zlzjc5ztuznjk1m2eyyjzlnjmyni5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga“Njih je preuzela Služba za poslove sa strancima, obradila ih u saradnji sa bezbjednosnim državnim agencijama”, rekao je Ujić za agencije i medije iz Regiona.

Tu grupa, koju čine navijači “Alaktraza” iz Beograda, boravila je u Prnjavoru, gdje se juče sukobila s mještanima.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ranije je izjavio da se sumnja da su oni, na poziv jednog loklanog biznismena, stigli u Prnjavor kako bi izazvali nerede tokom loklanih izbora.

pxl_020216_12576521-326x406Služba za odnose sa strancima je, rekao je Ujić, u skladu sa zakonom donijela je odluku o njihovoj deportaciji u Srbiju i otkazala im boravak u BiH.

Ujić je kazao da je Služba za odnose s strancima utvrdila identitet članova te grupe i došla do sazanja da su oni ranije počinili teška krivična dijela i na teritoriji Srbije.

Ujić nije mogao da kaže da li će toj grupi biti zabranjen ulazak u BiH, navodeći da odluku o tome donose druge bezbjednosne agencije “na osnovu operativnih saznanja o njima”.

U grupi koja je bila u Prnjavoru bio je i Dragan Đurđević, pripadnik navijačke grupe “Grobari Alkatraz”.

Đurđević je 2009. godine prijetio novinarki Brankici Stanković da će je likvidirati.

U saopštenju se navodi da je policijskoj stanici u Prnjavoru juče oko 18.00 sati predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) u tom gradu Sinoša Gatarić prijavio da su u hotelu “Siti” osobe iz Srbije, “koje su došle da bi izazvale pometnju i probleme prilikom glasanja, te da je potrebno da se reaguje”.

n-1Policijski službenici iz Prnjavora i pripadnici banjalučke Jedinice za podršku su reagovali po prijavi i u hotelu zatekli deset državljana Srbije i dvije osobe iz RS.

“Izvršenim provjerama kroz bazu podataka Interpola, utvrđeno je da se osobe, državljani Republike Srbije, ne potražuju”, navedeno je u saopštenju.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ranije je agenciji Beta potvrdio da će grupa mladića iz Beograda, za koju tvrdi da je izazvala incident u Prnjavoru, danas biti predata Imigracionom centru u Banjaluci i potom deportovana u Srbiju.

Mektić je sinoć utvrdio da je u Prnjavoru došlo do fižičkog obračuna grupe Beograđana i lokalnog stanovništva.

Mediji u BiH tvrde da je reč o pripadnicima jedna od najradikalnijih navijačkih grupa na Balkanu, a u Prnjavor su stigli u nekoliko vozila. Nije, kako se navodi, poznato zbog čega je ova grupa stigla u Bosnu i Hercegovinu noć prije izbora.

prnjavor-hotel-siti-pretres-dragan-mektic-foto-youtube-fonet-1475393471-1002915

http://ibalkan.net

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net