Recent Posts

Dodik, hapse ga u utorak

 

Banja Luka, 24. septembra 2016. - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je danas na referendumu u 10.00 sati u Domu kulutre u Laktasima. On je na biracko mesto dosao sa suprugom i sinom. Glasanje je pratio veliki broj medija. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Dodik, hapse ga u utorak

Sarajevo, Banja Luka,– objavljeno u kategoriji “Vijesti- SPORT” na 30. 09. 2016 u 09: 50: 10-Dodik, hapse ga u utorak:  Zapad planira raspisivanje međunarodne poternice za predsjednikom RS! Ukoliko se u ponedeljak ne pojavi na saslušanju u Sarajevu, planira se da Dodik bude uhapšen i sklanjanje sa političke scene.

Dodik, hapse ga u utorak! Predsjednik Republike Srpske opasno se naježio SAD i EU zbog referenduma, tako da po ubrzanom pripremaju scenario kako bi se sklonio sa političke scene i stavio iza rešetaka.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić nije odgovorio na pitanje da li postoji mogućnost da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sam bira mıjesto gdje će biti saslušan u vezi sa referendumom o Danu RS.

Na pitanje novinara da li takva mogućnost postoji, Grubešić je odgovorio kratko: “Bez komentara”.

Dodik je juče potvrdio da je dobio poziv Tužilaštva BiH za saslušanje, za 3. oktobar, te da je spreman na saradnju, ali ne u Sarajevu, gdje mu je, kako kaže, život ugrožen već u nekoj od pravosudnih institucija na teritoriji RS.

milorad_dodik_2016_mcPredsjedik RS je rekao da se u Sarajevu ne bi osjećao bezbjednim, nakon izjave predsjednika Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će Dodik doživeti sudbinu Gadafija i Sadama.

– Čelnici ambasade jedne zapadne zemlje u Sarajevu zatražili su detaljne informacije o navodnim Dodik zloupotrebama prilikom uzimanja kredita od Pavlović banke iz Bijeljine.

Oni vrše uticaj na Tužilaštvo BiH da ukoliko se Dodik ne pojavi na zakazanom saslušanju u ponedeljak u Sarajevu protiv njega bude izdat nalog za raspisivanje međunarodne potjernice – navodi izvor medija iz Beograda! U informacijama se i dodaje da se u diplomatskim krugovima izuzetno negativno komentarisane “duge cijevi” ispred institucija RS.

DODIK POTVRDIO: Dobio sam poziv za saslušanje, ali u Sarajevo ne idem Paralelno sa ovim postoji plan da se Dodik optuži za krađu lokalnih izbora u Banjaluci i da onda dođe do “narodnog bunta” i tako predsjednika RS primoraju da odstupi sa vlasti.

I po ovom scenario bi nakon toga usledilo njegovo hapšenje, a za ovu operaciju navodno je zadužen Amerikanac Rafi Gregorijan, zajedno sa svojim specijlanim timom, koji se već nalazi u Budimpešti.

Predsednik RS Milorad Dodik najavio je da će u Srpskoj biti još referenduma i da će oni biti organizovani elektronski, kako bi se brže i lakše mogli sprovesti. Na tim referendumima, kako je rekao, imaće pravo da se izjasne svi oni koji budu imali upisano šestomesečno prebivalište u RS.
dodik_i_sipa1

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net