Recent Posts

Ronhill ide u historiju i mijenja ime

av0hkgmceae1s6qRovinj- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Zanimljivosti” na 23. 09. 2016 u 10: 50: 10- Ronhill ide u historiju i mijenja ime. Poznati brend cigareta Ronhill poslije 37 godina odlazi u istoriju, pa će od oktobra da se zove Dunhill.

Ovo su za Legendarni brend cigareta Ronhill koji nakon 37 godina odlazi u historiju, najavljeno je na konferenciji za medije British American Tobaccoa.

Od idućeg mjeseca Ronhill mijenja ime u Dunhill.

“Nakon osam godina neprestanog pada, Ronhill je izgubio više od polovine svog početnog tržišnog udjela, iz čega je jasno da potrošači traže promjene”, rečeno je na konferenciji za medije.

Ronhill na tržištu postoji još od 1979. godine, a u Hrvatskoj ga prema podacima TDR-a konzumira svaki treći pušač.

bannerforheadSve investicije “British American Tobacco” (BAT) Adria klastera usmjerene su na tvornicu u Kanfanaru, kod Rovinja, u Hrvatskoj, jer je ona u srcu strategije BAT-a, kazao je Ram Adanki, generalni direktor i prvi čovjek Tvornice duhana u Rovinju (TDR).

Predstavljajući rezultate nakon što se navršilo godinu dana od BAT-ovog preuzimanja TDR-a, rekao je da je u fabriku do sada uloženo 20 miliona eura, a da je u planu da u naredne tri bude uloženo još 30 miliona eura.

r_1_med_md9eydwwOn je istakao kako veliki problem u Hrvatskoj i BiH predstavlja poreska politika, koja, uz crno tržište, ugrožava poslovanje. Inače, najavljeno je i kako će brend Ronhil biti ugašen, tačnije pretočen u Dunhill.

563e24cd-b56c-4ade-b191-071d0a0a0a64-cigarete-prodavnica100-previewTo je čelnicima ove kompanije jasan znak da potrošači traže dodatne vrste promjene.

Ronhil je bio najpoznatija i najprodavanija regionalna marka u duhanskoj industriji. Prema dostupnim podacima, samo 2007. prodato je 5,8 milijardi komada Ronhila.

Podsetimo, Ronhill je na tržištu od 1979. godine.

Drugi proizvođač cigareta u svijetu već se “riješio” Benstona, umjesto njega nudi Rothmans, a o mogućnosti gašenja brendova Tvornice duhana Rovinj (TDR) spekulisalo se i ranije.

RIJEKA, 15. 04. 2015. - POVEÆANJE TROŠARINA, KUTIJA CIGARETA, CIGARETE, ŠTEKA, RONHILL, WALTER WOLF, YORK, MALBORO SNIMIO: VEDRAN KARUZA

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net