Recent Posts

BiH, pretežno sunčano vrijeme

BiH, sunčano vrijeme

600_1472399340velika-aleja-setaci-1-1Sarajevo- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” na 23. 09. 2016 u 08: 50: 10- BiH, tokom dana ujutru biće sviježe, ponegde magla, a tokom dana pretežno sunčano vrijeme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod u Sarajevu.

Najniža temperatura biće od tri do devet, najviša od 20 do 22 stepena. Puhaće slab vijetar promenljivog smijera.

BiH, u Sarajevu će jutro biti sviježe, u okolini grada ponegdje magla, tokom dana pretežno sunčano. Najniža temperatura biće od sedam do devet, najviša 21 stepen. Vijetar će biti slab, promjenljivog smijera.

djevojke-grad-vrijeme-696x456Prema podacima prognostičkih modela, u periodu od 23.09. do 28.09.2016. godine, očekuje nas postepena stabilizacija vremenskih prilika. Nakon par promjenljivih dana, od srijede 21.09. svakodnevno će biti više sunčanih intervala, sa slabim izgledima za povremene padavine.
Jutra u BiH će biti svježija, uz mogućnost pojave magle po kotlinama, sa odmicanjem dana toplije, pri čemu će temperature pretežno biti u granicama prosjeka, a sjeverno strujanje zraka nešto izraženije u Hercegovini. Temperature će se kretati u rasponu od 5 do 10 °C, na jugu 12 do 16 °C, jutarnje, a tokom dana maksimalne vrijednosti će dostizati 23 °C u unutrašnjosti, na jugu mjestimično iznad 25 °C.
vrijeme-sarajevo23BiH, za vikend se prognozira djelimično svježije vrijeme, uz slabu mogućnost padavina, nešto izraženiju u centralnim i istočnim krajevima zemlje. U periodu od 26.09. pa nadalje, prema aktuelnim podacima, očekuju se slične vremenske prilike, stabilno, bez ili sa malo padavina i temperaturama u skladu sa kalendarom, mjestimično i nešto iznad uobičajenih za ovaj dio godine.
ljudi-1Biometeorološka prognoza
petak, 23.09.2016.
Uz povoljne biometeorološke prilike, većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba, ali bi zbog nižih temperatura i djelimično pojačanog osjeta hladnoće, naročito tokom jutarnjih sati, trebali biti oprezniji. Povremene smetnje može uzrokovati i sjeverno strujanje zraka, izraženije u Hercegovini.
 
subota, 24.09.2016.
Biometeorološke prilike će biti povoljne u većem dijelu dana, uz prohladno jutro i umjerene temperature.Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Preporučljivo je posvetiti više pažnje adekvatnom odijevanju.
putevi298Stanje na putevima
 
Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, danas se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.
 
Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati), kao i na regionalnim putevima R-448 Goražde-Čajniče (u mjestu Zupčići, 08-15 sati) i R-465 Maglaj-Zavidovići (u mjestu Krsno Polje, 08-16 sati).
 
saobracaj-grad-auta-vozila-automobil-puteviZbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).
 
Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16 Jajce-Crna Rijeka, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo) i M-17Jablanica-Mostar.
 
Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
 
Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.
sarajevo-suncano4
http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net