Recent Posts

Emir Preldzić, sretan sam jer sam u Galatasaraju

57e271b50f254421f0af3c1fIstanbul- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Sport” na 21. 09. 2016 u 23: 50: 10- Emir Preldzić: “Drago mi je da sam u prešao u redove Galatasaraja. Bh košarkaš Emir Preldžić novi je igrač istanbulskog Galatasaraja.

Emir Preldžić je potpisao ugovor sa učesnikom Eurolige Galatasarajem. On je prošlog ljeta napustio Fener nakon osam provedenih godina u dresu kanarinaca. Emir Preldžić se prvo pridružio Darušafaci, ali je ostao samo jednu sezonu i promjenio je klub i prešao u redove ljutog gradskog rivala Gaslatasaraja.

4f753762116c45798bc8e9406e414ec8-1Emir Preldžić, pronašao je novi angažman i igraće Euroligu naredne sezone i ostaje u Turskoj čije boje je branio i na reprezentativnom nivou.

Preldžić je do prošle sezone igrao za najvećeg rivala Fenerbahče  ima 29 godina, momak iz Zenice je osam sezona proveo u dresu Fenera, a prošle je igrao za Darušafaku.
 
Kako nam je sam kazao Emir Preldžić poslije treniga koji je sa timom sa evropske strane grada Istanbula imao danas sa Galatom sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.
 
U Galatu je stigao Emir Preldžić kao provjereno košarkaško ime iz redovima gradskog rivala sa aziske strane Istanbula Fenera u kome je bio kapetan tima  i u kome je proveo punih 8. sezona.
Pratili smo razvoj cijele situacije i Emir Preldžić je na izričit zahtjev trenera i nacionalnog izbornika Turske Ergin Atamana dobio povjerenje u Galatasaraju. Ataman je uvijek bio zadovoljan njegovim nastupom u nacionalnom timu Turske. Harizmatičnom Engin Ataman i dalje ostaje problem kako će morati da riješi i da pronađe i alternativu za Nenada Krstića.

“Galatasaraj se ozbiljan košarkaški tim i zadovoljan sam svojim novim klubom i  sretan sam jer ću u žuto- crveni timu provesti naredne dvije sezone. Svakako još uvijek imam ambicija i u dresu reprezentacije Turske” kazao nam je gotovo isti dan kada je stavio potpis na novi ugovor sam Emir Preldžić.

77a3ee9539b548ccae7c1b9c5f4cfe5fEkskluzivno za regionalni portal iBalkan.net Emir Preldžić je rekaoi ovo: da će ovo biti novi moj početak u Galatasaraju. Osjećam se dobro i u velikom sam klubu. Ja sam vrlo sretan da ću da budem igrač u Galatasaraju. U stvari, nije se puno toga promijenio, ja sam također i dalje stanovnik  u Megapolisu i prelijepom gradu. Ali i da ću igrati košarku s istim igračima koje sam upoznao sa raznih strana i ja sam taj koji se lako navikavam.

Preldzić nam je govorio i o procesu razdvajanja od Fenerbahčea, napravio je sljedeće procjene:

30c07b645f404294b4f16cbe8fff753b“Spojili smo dva mišljenja da ne možemo nastaviti zajedno dalje na istom putu ja i Fenerbahč. Razdvajanje je često dobra strana života i prednosti ću imati ne samo ja. mada nikada nisam ni u jednoj sredini nisam znao da se prezasjetim. Dobio sam ponudu i transfer u Galatasaraj i život ide dalje. Ergin Ataman, je jedno od najvećih trenerskih imena u Turskoj. Skupa smo radili u reprezentaciji i prihvatio sam ponudu istog momenta jer znam koliko vrijedi ne samo trener nego i cjeli klub koga prati preko 30 miliona navijača u Turskoj.  Moj odnos sa svakim trenerom pa i sa Atamanom je korektan i uvijek u obostranu korist. Nadam se da ću imati dvije uspješne sezone i da niti jedan strana neće  se žalit za ukazano povjerenje. “

Emir Preldžić, uz napomenu da je Turska liga iznimno jaka i da će imati bastup u Kupu Turske i u Euroligi. Ove sezone ćemo igrati puno utakmica kao i u programu koji ima NBA i u Turskjoj i u Evropi. Euroliga Turkish Airlines ima jake ekipe u novom ciklusu nastupa nam je osigurano 30 utakmica u Ligi prvaka. Imamo dobru ekipu i vjerujem da mogu činiti dosta dobrih stvari i da neću imati probelma sa povredama. Turska Liga ima izuzetan kvalitet u kojima se izdvajaju u 5-6 ekipa i svaka ima kapacitet da bude prvak države. Mi ćemo pokušati dobiti što više utakmica i cilj nam je play- off. Ja i moji saigrači ćemo se potruditi da budemo i prvaci Turske nakon toga. ” na kraju razgovora nam je rekao nasmijani i šarmanti Emir Preldžić, sada na novom radnom zadatku u Galatasaraju.

136176

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net