Recent Posts

Dodik iz Moskve zaprijetio i poručio Sarajevu

1076739-1Moskva, Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Redion” na 21. 09. 2016 u 19: 50: 10- Dodik, iz Moskve zaprijetio poručio Sarajevu, “na nasilje ćemo odgovoriti izdvajanjem iz BiH”… Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Banjaluka, na nasilje iz Sarajeva, odgovoriti izdvajanjem iz Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zvanična Banjaluka na nasilje iz Sarajeva odgovoriti otcepljenjem od Bosne i Hercegovine.

74ba35932f3f69103afb07f578bfc8daDodik je to za Sputnjik rekao uoči razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a nakon riječi ex. ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića, koji je zaprijetio nestajanjem Republike Srpske ako referendum o Danu RS bude sproveden.

“Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji prijeti ratom– stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste, mi smo istog trenutka izvan Bosne i Herceogovine“, poručio je Dodik.

Dodik je doda i da Banjaluka nema namjeru nijednog trenutka da ostane u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje.  Na pitanje da precizira da li bi u takvoj situaciji putin-1Republika Srpska proglasila nezavisnost i otcjepila se, Dodik je ponovio:

„Bilo kakvi pokreti te vrste navešće nas da to uradimo, i mi ćemo se braniti“.

Dodik je takođe izrazio uvjerenje da je Republika Srpska sposobna da se vojno odbrani ako je neko napadne, a na pitanje da li u tom slučaju računa na pomoć Srbije i Rusije, odgovorio je:

„Računam na svašta, a pre svega računam na naš narod“.

sefer_gost_725978886_0Četiri dana uoči referenduma o Danu Republike Srpske, entitetski Parlament čeka da u proceduru uđu izmjene Zakona o praznicima. Beograd istovremeno “spušta loptu” poslije burnih reakcija na izjave generala Sefera Halilovića.

Lideri država regiona, uključujući i Srbiju, ovih dana borave u Njujorku, gdje je u toku generalna skupština Ujedinjenih nacija. Aleksandar Vučić za sada iz Njujorka prati i komentariše situaciju u Bosni i Hercegovini, uoči referenduma o danu Republike Srpske.

c70ea7ae8e577c5f8a09aabc5114823c

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net