Recent Posts

Rasim Ljajić, odnosi sa Zagrebom ne mogu biti gori

8f4291a8f41392035a33f190b96c1ddfBeograd, objavljeno u kategoriji “Region, Vijesti” na 13. 09. 2016 u 12: 55: 10- Rasim Ljajić, danas odnosi sa zvaničnim Zagrebom ne mogu biti gori. Apsolutni interes Srbije je da ima dobre odnose sa svim susjedima, pa i sa Hrvatskom, kaže za medije ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je apsolutni interes Srbije da ima dobre odnose sa svim susjedima, uključujući i Hrvatsku, ocjenivši da je teško očekivati da će u Zagrebu poslije izbora biti formirana stabilna vlada.

Rasim Ljajić, je dodao da ne razume kako zvanični Zagreb ne shvata da je regionalna stabilnost preduslov za privlačenje investitora.

zoran-milanovic-kolinda-grabar-kitarovic-aleksandar-vucic-tomislav-nikolic“Teško da odnosi između dvije zemlje mogu da budu gori nego što su bili, ne našom krivicom. Trudili smo se, ako ništa drugo, da ne dolivamo ulje na vatru i na teške, vrlo često ružne izjave koje su stizale iz Zagreba”, rekao je Ljajić na RTS, odgovarajući na pitanje da li se Beograd nada boljim odnosima sa Hrvatskom poslije izbora u toj državi.

Rasim Ljajić je, rekao da odnosi sa Hrvatskom teško mogu da budu gori nego što su bili, i to ne krivicom Srbije, koja se, kako kaže, trudila da ne doliva ulje na vatru. “Videćemo da li je retorika bila proizvod kampanje ili postoji dublji problem u odnosima Beograda i Zagreba”, napominje Ljajić.

yPrema njegovim rečima, HDZ je prodao staru robu u novom pakovanju, a Milanović je, privlačeći nove birače, izgubio stare. “Plašim se da ćemo imati nestabilnu vladu HDZ-a i Mosta, jedne antisistemske stranke za koju glasaju ljudi iz revolta. Teško je očekivati stabilnu vladu, imajući u vidu iskustva iz prethodne koalicije”, ističe ministar, a prenosi regionalni portal iBalkan.net.

Apsolutni interes Beograda je da ima dobre odnose sa svim susjedima, pa i sa Hrvatskom, ukazuje Ljajić dodajući da je robna razmjena sa tom zemljom više od 700 miliona evra. “Regionalna stabilnost je preduslov privlačenja novih investicija i u Beograd i u Zagreb. Ne mogu da vijerujem da Hrvatska to nije shvatila”, naglašava ministar trgovine.

Rasim Ljajić je naveo da je regionalna stabilnost preduslov za privlačenje novih investicija i u Zagrebu i u Beogradu.

“Ne mogu da razumijem da to u Hrvatskoj nisu shvatili”, rekao je LJajić, navodeći da sve zemlje regiona zavise od ukupne stabilnosti na ovom prostoru da bi moglo da dođe do privlačenja investicije i znatnog uvećanja trgovinske razmjene.

6f6c3b8db0c492dd95c139780f5cee9b

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net