Recent Posts

Kolinda sa skandal- gafom na izbore

kolindatelZagreb, objavljeno u kategoriji “ Sport- Vijesti” na 11. 09. 2016 u 15: 50: 10- Kolinda skandalozna na izborima. Kolinda na izborima uradila skandaloznu stvar. Nevladina organizacija GONG kritikovala je danas predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar- Kitarović koja je tokom glasanja fotografisala svoj glasački listić.

“Kršenjem propisa, predsjednica ozbiljno ugrožava integritet izbornog procesa i takvo ponašanje ne bi smelo da postane primer drugima. Ne vjerujemo da je pod nečijom kontrolom, ali takvi dokazi inače se koriste kao podloga za kupovinu glasova”, upozorila je ta organizacija koja prati izborni proces.

tan2016-9-11_115612226_4_resizeKamera regionalne televizije N1 zabeležila je da predsednica države tokom glasanja na biračkom mjestu u Zagrebu mobilnim telefonom fotografiše svoj glasački listić. Na snimku se vidi da predsednica glasa, a potom fotografiše listić.

Portparol predsednice Luka Djurić izjavio je za Tportal da nije riječ ni o kakvoj protivzakonitoj radnji i ocjenio da je “gora činjenica da je istom kamerom snimljena gotovo polovina glasačkog listića, što je povreda tajnosti glasanja”.

Državna izborna komisija u subotu je podsjetila birače da “korišćenje mobilnih telefona i fotografisanje glasačkih listića nije primjereno i da je u suprotnosti sa opštim pravilima ponašanja na biračkom mjestu i pravilima izbornog postupka”.

izboriU Hrvatskoj su večeras u 19 časova zatvorena birališta. Hrvati su danas, po drugi put u 10 mjeseci birali novi sastav Sabora. Odziv glasača manji nego u novembru.

Biračka mjesta u Hrvatskoj zatvorena su u 19.00 časova do kada su birači drugi put u deset mjeseci odlučivali o sastavu Hrvatskog sabora, a odziv građana sa pravom glasa bio je manji nego prošle godine.

Prve procjene, utemeljene na osnovu izbornih anketa govore da je Narodna koalicija dobila 57 mjesta u saboru, HDZ 57, Most 12, Živi zid 7, IDS/PGS/RI 3, Bandić Milan 2, HDSSB 1, Pametno 1.

Do 16.30 sati izlaznost na prevremenim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj je 37,5 odsto, što je gotovo 9,5 procenata manje birača izašlih na današnje u odnosu na redovne parlamentarne izbore prije deset mjeseci, pokazuju podaci Državne izborne komisije (DIP) od 17 sati.

kolinda-grabar-kitarovic

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net