Recent Posts

Hafiz Bugari-Kurban bajram šerif mubarek olsun

Hafiz Bugari- Kurban bajram šerif mubarek olsun

hafiz-bugari

Na svom Facebook profilu Sulejman hafiz Bugari objavio je poruku povodom Kurban-bajrama, koju prenosimo u cijelosti.

-Drage i plemenite duše, svaka duša ostvaruje svoju plemenitost kroz vjeru koja propisima čovjeka drži u krugu ljubavi, otvorenosti i humanosti prema svima. Božiji propisi su podsjetnici svakom čovjeku vjerniku da ne izlazi iz svoje prirode i da bude spreman ispoštovati preuzeto obećanje te da žrtvuje sve što posjeduje za opće dobro.

Među tim podsjetnicima posebno nas podsjeća Kurban-bajram, radost žrtvovanja.Oličenje ovakve radosti bio je Ibrahim, a.s., koji je žrtvovao sve, pa i sebe, svima radi Njega i Njegovog zadovoljstva.

Čestitajući ove mubarek dane i spremnost na žrtvu, neka nam ovaj kurban bude povod da budemo kurbanski bliži jedni drugima, iskreniji i čestitiji u odnosima, čuvajući propise i čast svakoga.
Ne dopustimo da nam kurban bude obično meso, hadž obična hodnja, djelo puka akcija. Dušo plemenita, de vidi šta, kome i zbog čega žrtvuješ?

“Draga braćo i sestre ‘preparkirajte se’, izgleda da nismo baš dobro ‘parkirani’. Nova hidžretska godine bila je podsjetnik svima nama, pa neka bude uzrok da krenemo istinski da napravimo korak kojim ćemo doživjeti preobražaj kako bi postigli ponos na ovom i onom svijetu. Allahmubareći Nova hidžretska godina”, poručio je hafiz Sulejman Bugari.

Sulejman Bugari rođen je 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu kod Prizrena. Srednju školu, Medresu završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu (današnji Fakultet islamskih nauka), odlazi u Medinu na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur’an i tefsir. Magistrirao je 2012. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (Socijalni rad). Djelovao je kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine kao imam Bijele džamije na Vratniku.

Ujedno, ispred Rijaseta islamske zajednice u BiH, vrši dužnost koordinatora svih centara za borbu protiv ovisnosti o drogama.

Kurban bajram šerif mubarek olsun.

hafiz-w

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net