Recent Posts

Barack Obama nominirao prvog američkog Muslimana Abida Riaza za saveznog sudiju

25865372565_2be5c463cf_k-1473265052-357Vašington– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet” na 07. 09. 2016 u 22: 50: 10- Barack Obama nominirao Abida Riaza Quareshija za saveznog sudiju. Obama nominirao muslimana za saveznog sudiju. Abid Riaza Quareshija, koji je 1997. godine diplomirao na Harvardu, predsjednik SAD-a je nominirao za poziciju sudije Okružnog suda savezne države Kolumbija.

Američki predsjednik Barack Obama nominaovao je vašingtonskog advokata, američkog muslimana Abida Riaza Qureshija za federalnog sudiju.

Ako bude potvrđen on će biti prvi musliman federalni sudija u SAD.

obama-nominates-first-muslim-american-federal-judge-1Obama je predložio Qureishija za američki Okružni sud dikstrikta Kolumbija. On je advokat u kompaniji Latham & Watkins LLP i stručnjak je za slučajeve prevara i kršenja pravila bezbjednosti.

Advokatska grupa pod imenom “Advokati muslimani” nominaciju je dočekala sa aplauzom, ocjenujući da će ta različitosti osigurati pošteno provođenje zakona i da je vitalno da muslimani budu uključeni u to.

Kako navodi agencija AP potvrda u Kongresu ipak nije sigurna.

Kongres je u skraćenom zasijadanju a Senat bi prem rasporedu treblo da održi sjednicu tek prve sedmice u oktobru.

aBarack Obama uvjeren da će Abid Riaz Quareshi američkom narodu služiti se apsolutno svojom integritetom.

Američki predsjednik Barack Obama postavio je prvi put u historiji na poziciju saveznog sudije muslimana, ali američki Kongres to mora potvrditi.
 
Abid Riaz Quareshi je ove sedmice navečer nominiran za poziciju sudije Okružnog suda savezne države Kolumbija.
 
“Uvjeren sam da će služiti američkom narodu s integritetom i da će biti posvećen pravdi”, naveo je Obama u saopćenju.
 
Diplomirao na Harvardu…
 
https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f202724%2f030e1c599d154fc98cf51609abd4c0b7Qureshi trenutno radi za advokatsku firmu Latham & Watkins LLP, a njegov specijalitet su stvari koje se tiču zdravstvenog osiguranja i sigurnosnih prekršaja. On je 1997. godine diplomirao na Univerzitetu Harvard. Od 2015. godine do sada je bio član Etičkog odbora distrikta Kolumbija
Filipinske vlasti saopštile su danas da se njihov predsjednik Rodrigo Duterte neformalno sastao s američkim kolegom Barakom Obamom pre zvanične večere lidera zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) čiji se samit održava u Laosu.Kratki sastanak održan je uprkos diplomatskom incidentu koji se dogodio pre dva dana kada je Duterte nazvao Obamu “kučkinim sinom”.

Obama je zbog toga juče na samitu ASEAN-a u Laosu otkazao planirani sastanak sa Duterteom, iako je on pokušao da se izvini.

abid_riaz_qureshi

 

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net