Recent Posts

Rasim Ljajić, jedino Vučić svijestan krize u regionu

rasim-ljajic-poziv-vlada-srbije-ivica-dacic-aleksandar-vucic-mladan-dinkic-1352879510-184529Beograd- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” na 05. 09. 2016 u 10: 50: 10- Rasim Ljajić: Jedino Vučić svijestan štete od krize u regionu. Čini mi se da je od vodećih aktera jedino premijer Srbije Aleksandar Vučić svijestan koliko politička kriza u regionu svima nanosi štetu i zato je njegova odluka da ne odgovara na provokacije hrvatskih zvaničnika odlična, ocijenio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

rasim-ljajic-vucic-640x330Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je da je regionu potrebna stabilnost, a da je zbog stalnih tenzija ugrožena ne samo njegova ekonomska perspektiva, već i elementarna normalizacija odnosa postignuta nakon ratova devedesetih godina.

Govoreći za medije iz Beograda, ministar je istakao da zaoštrena retorika u regionu deluje “kao da je rat tek završen, topovi zaćutali a političari nastavili da se biju”.

30564-vucic ljajic_foto RAS dusan milenkovic_dbce_1000x1000“Što je dublja politička kriza u regionu, to će biti manje investicija. Šteta nije samo politička već se može mijeriti direktnim finansijskim efektima. Mnogi se ponašaju kao da nisu izvukli pouke iz devedesetih. Zato je bitno da mi koristimo onu logiku da pametniji popušta”, naveo je Ljajić.

Komentarišući odluku Beograda da se ne miješa u pitanje referenduma u Republici Srpskoj, Ljajić je ocijenio da je to bio “jedini mogući potez” a da je pozicija nemiješanja i nepodržavanja referenduma “krajnje korektna i stabilizirajuća”.

“Hipotetički, i kada bi se Srbija direktno usprotivila referendumu, on bi u RS, sudeći po izjavama, vijerovatno bio održan. I šta onda, kakav bi rezultat bio? Pronađeno je rešenje koje je najoptimalnije u datim okolnostima”, ocijenio je ministar.

Rasim Ljajić je potvrdio da “ima namjeru” da se kandiduje za predsjednika Srbije ali je i dodao: da se čini da jedino premijer Vučić ima svijest o tome, što je pokazao svojom odlukom da se ne reaguje na provokacije iz Hrvatske i konstruktivnim pristupom političkoj situaciji u BiH, ali je u tome ostao bez podrške regionalnih političkih faktora i međunarodne zajednice.

BEOGRAD 24.01.2016. Rasim Ljajic, Konferencija za stampu Srpske napredne stranke SNS i SDP lidera stranaka Aleksandara Vucica i Rasima Ljajica, predsednici stranaka dogovorili koaliciju za izbore RAS foto Oliver Bunic

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net