Recent Posts

Turska, nema problem s Kurdima, problem su teroristi

oso-turk-askerAnkara–objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” na 01. 09. 2016 u 07:50:10- Turska, nema problem s Kurdima bilo gdje, problem su teroristi. Glasnogovornik predsjednika Turske Ibrahim Kalin izjavio je da Turska oštro osuđuje pokušaje nekih krugova da ofanzivu “Štit Eufrata“, koja je s ciljem neutralizacije terorističkih elemenata pokrenuta na sjeveru Sirije, prikažu kao ofanzivu protiv sirijskih Kurda i kao operaciju kojom se blokiraju kurdski interesi u toj regiji.

“Nema govora o nečemu takvom. Turska nema nikakvih problema sa sirijskim Kurdima. Turska nema probleme ni sa Kurdima u Turskoj, Iraku, Iranu, dakle nemamo problema sa bilo kojim Kurdom ili narodom u regiji. Mi imamo problem sa PKK/PYD, imamo problem dakle sa terorističkim organizacijama“, izjavio je Kalin danas na konferenciji za novinare u Ankari.

kerry_lavrovPodsjetivši da se PYD kao sirijski ogranak PKK-a nalazi na listi terorističkih organizacija u Turskoj, Kalin je kazao da neki nedobronamjerni krugovi nedopustivo pokušavaju nametnuti lažne tvrdnje i o tome da Turska pregovara sa tom terorističkom organizacijom.

Ofanzivu “Štit Eufrata“ uz podršku turskih oružanih snaga na sjeveru Sirije od prošle sedmice provodi opoziciona Oslobodilačka vojska Sirije, a cilj te ofanzive je jačanje sigurnosti u pograničnom pojasu, doprinos koalicionoj borbi protiv terorizma, kao i eliminacija terorističkih prijetnji duž turske granice sa Sirijom.

34622Jedna grupa vojnika koji su članovi terorističke organizacije Fetullaha Gulena 15. jula su pokušali da izvrše vojni udar u Turskoj. Ova pokušaj je bio neuspješan jer je narod izašao na ulice kako bi zaštitio demokratiju i sada je u zemlju uvedeno vanredno stanje. Mnoge osobe u raznim zemalja se interesuju šta će se desiti sada. Ostvarili smo intervju sa glavnim savjetnikom predsjednika republike za vanjske odnose i glasnogovornikom Ibrahimom Kalinom.

Gospodine  Kalin dobro došli u naš program „One on one“ na kanalu TRT WORLD. Predsjednik republike R.T.Erdogan već duže vrijeme upozorava na Paralelne državne strukture koje već duže pokušavaju da ugroze demokratski poredak i bezbjednost u Turskoj. I pored svih ovih informacija kako su uspjeli da ostvare ovaj pokušaj vojnog udara. Da li postoji propusta u obavještajnim strukturama…

2015-02-23-ibrahimkalin-02

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net