Recent Posts

New York: ubici imama prijeti doživotna zatvorska kazna

57b2f66decf4e (1)New Yorkobjavljeno u kategoriji “Vijesti” na 18. 08. 2016 u 12: 50: 45- New York u kome je osumnjičeni za nedavno ubistvo imama i njegovog prijatelja Oscar Morel večeras će se pojaviti na prvom ročištu na sudu po optužnici koja mu prijeti izricanjem doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

New York u kome je jučer uhapšeni Morel je tridesetpetogodišnjak iz latinoameričke četvrti u Brooklynu koji sumnjiči da je u subotu nakon podne- namaza ispred džamije u Queensu ubio imama Maulana Alauddina Akonjeea i njegovog prijatelja Thara Uddina koji su se vraćali kući sa molitve.

rtx2lc80New York u kome je tužilac u Queensu Richard A. Brown izjavio je kako je motiv svirepog ubistva još uvijek nepoznat, ali da sve ukazuje da se radi o zločinu počinjenom zbog mržnje.

Ubijeni imam i njegov prijatelj ukopani su jučer, a gradonačelnik Bill De Blasio je na dženazi poručio kako i sva administracija želi pravdu, baš kako to žele i prisutni na  njihovoj dženazi, te je najavio intenziviranje mjera sigurnosti u četvrtima New York u kojima žive muslimanske zajednice.

Oscar Morel (35) iz Brooklyna optužen je za ubistvo samo nekoliko sati nakon što su se stotine osoba okupile na pogrebu dvojice ubijenih muškaraca. Morel je optužen za ubistvo imama Maulame Akonjeea (55) i Thare Uddina (64), objavila je policija.
 
image-696x456Imam i njegov pomoćnik ubijeni su u subotu u u New York u četvrti Queens u blizini džamije, a dvostruko ubistvo potreslo je bangladešku zajednicu koja živi u toj četvrti. Dvojica vjerskih službenika su ubijena iz vatrenog oružja iz blizine, a ubica je nakon pucnjave pobjegao.
 
Imam Akonjee u New York je stigao iz Bangladeša prije manje od dvije godine. Prema izvještajima s mjesta zločina, mnogi koji su se našli u blizini smatraju da se radi o ubistvu iz mržnje. Khairul Islam koji se zatekao u džamiji smatra da je posredni krivac za ova ubistva republikanski predsjednički kandidat Donald Trump.
 
“Trump i njegovi dramatični istupi su kreirali islamofobiju”, izjavio je Islam za dnevnik Daily News.
 
Donald Trump je često u svojim istupima pozivao na zabranu ulaska muslimanskim imigrantima na tlo Sjedinjenih Država.
5cb1142ddea261be065698df380bd1b7c62e7cfc
http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net