Recent Posts

Amela Terzić direktno u polufinale Rio OI

265632Rio, Novi Pazar– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Sport” na 17. 08. 2016 u 17: 50: 45- Atletičarka iz Novog Pazara, Amela Terzić plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Riju u trci na 800 metara.  Amela Terzić je bila sjajna u trci na 800 metara, kao druga je završila i plasirala se u polufinale.

Amela Terzić, krenula kao i ranije rezervisano i dugo bila na začelju, sredinom trke je ubrzala i sa spoljne strane postepeno prestizala rivalke, da bi u poslednjih 100 metara sjajnim sprintom stigla do direktnog plasmana.

AmelaOna je trku završila sa vremenom od 2:00,99 minuta, a pobjedila je Britanka Linzej Šarp sa 2:00,83.

Iz druge trke plasirale su se Kaster Semenja iz Južne Afrike i Ejdži Vilson iz SAD, iz treće Selina Bušel iz Švajcarske i Margaret Vambui iz Kenija, te Kanađanka Melisa Bišop iz Kanade i Beloruskinja Marina Arzamasava iz četvrte.

Iz pete trke prošle su Junis Sam iz Kenije i Natalija Lupu iz Ukrajine, iz šeste Anđelika Cičoka iz Poljske i Italijanka Jusnejsi Santiusti.

Preostale su još četiri kvalifikacione trke koje će dati još osam direktnih učesnika, dok će ostale na osnovu rezultata.

Polufinala su na programu u petak ujutru od 2:15, 2:23 i 2:31 časova.

Bila je ovo vrlo hrabra trka Amele Terzić, iako je bila na začelju jedan dio trke, uspjevala je da održi priključak za vodećima, a nakon toga je dosta dobila na ubrzanju u ciljnoj ravnici.

Amela je obezbjedila direktan plasman jer je zauzela drugo mjesto u kvalifikacionoj trci.
Terzićeva je sredinom trke ubrzala, da bi u poslednjih 100 metara sjajnim sprintom stigla do direktnog plasmana. Kroz cilj je prošla s vremenom 2:00,99 minuta, što je njen najbolji rezultat ove sezone.  Nije uspela da pretekne samo Lindsi Šarp, pa je kao drugoplasirana prošla u polufinale.

TAMPERE, FINLAND - JULY 14:  Amela Terzic of Serbia wins the Women's 1500m Final during day four of The European Athletics U23 Championships 2013 on July 14, 2013 in Tampere, Finland. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

Bravo za Amelu, bila je sjajna danas i poželimo joj sreću u nastavku.

Letnje olimpijske igre počele su 5. avgusta, a atletičarka, Amela Terzić će sa svojim trenerom u Rio de Žaneiro otputovala nekoliko dana kasnije.

Amela Terzić rekla je da joj je cilj da se na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru plasira u jedanod dva finala. Terzićeva je član AK Novi Pazar.

Amela je najmladja članica atletske reprezentacije, a uspela je da ispuni norme za trke na 800 i 1500 metara.

Uz naš portal pratite dešavanja iz Rio de Žaneira…

Ekskluzivno za portal ibalkan.net iz Novog Pazara Senad Senko Župljanin

83702301657ae6c50aaa15254766108_640

 

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net