Recent Posts

Gulenu 1.900 godina…

700x400Ankara– objavljeno u kategoriji “Vijesti” na 16. 08. 2016 u 13: 45. 00: Ankara,  traži Gulenu 1.900 godina zatvora. Ankara, smatra Gulenu koji se dovodi da je odgovornan za pokušaj državnog udara u Turskoj prije mjesec dana.

Ankara: Turski premijer Binali Yildirim izjavio je danas kako će vođa terorističke organizacije FETO Fetullah Gulen doći u Tursku i odgovarati, kao i da će odgovarati svi drugi koji su prolili krv šehida.

“Računi će se polagati. FETO (Fetullah Gulen) će doći i odgovarati. Svako ko je prolio krv naših šehida će odgovarati. I dok se računi budu polagali to se neće raditi kroz želju za osvetom, nego kroz pravdu. Turska pravda je ta pred kojom će odgovorati. Smrtna kazna je smrt jedanput, no za sve njih postoji mnogo veća smrt. To je zapravo nezavisno i pravedno suđenje”, poručio je turski premijer Binali Yildirim.

 
1043172872Sud u turskom gradu Usaku prihvatio je optužnicu protiv 111 pripadnika organizacije FETO, te za njezinog lidera Fethullaha Gulena zatražilo dvije kazne doživotnog zatvora te još 1.900 godina zatvorske kazne.
 
Istragu protiv Gulena i organizacije FETO, koje Ankara smatra odgovornim za pokušaj vojnog udara prije mjesec dana, pokrenuli su tužitelji u Usaku prije godinu dana.
 
Optužnica pripremljena na 2.537 stranica predana je Drugom kaznenom sudu u Usaku, koji ju je odmah i prihvatio.
 
59540a1a298a7108900f6a7067007e91Ukupno 111 optuženih, među kojima je prvooptuženi upravo Gulen, terete se “za formiranje i vođenje terorističke organizacije, financiranje terorizma, pokušaj rušenja ustavnog poretka, pokušaj rušenja državne vlade, prijevaru i druge kriminalne aktivnosti”.
 
Predložene različite kazne: Tužitelji za optužene traže različite kazne – između dvije godine i doživotnog zatvora.
 
Samog Gulena terete “za pokušaj rušenja javnog i ustavnog poretka u zemlji, formiranje i vođenje oružane terorističke organizacije, pokušaj rušenja državne vlade uz korištenje sile i nasilja, različite prijevare kroz iskorištavanje vjerskih osjećaja, te za financiranje terorizma”.
1038721012
 
Tužiteljstvo za Gulena, između ostalog, zahtijeva tri kazne – dva puta doživotni zatvor, te 1.900 godina zatvorske kazne.
 
Jedan istanbulski sud već je izdao tjeralicu i nalog za uhićenje Fetullaha Gulena, jer smatra da je zapovjedio pokušaj državnog udara u Turskoj 15. srpnja.
 
Gulen od 1999. godine živi u Pennsylvaniji, u SAD-u.

Turkey's Prime Minister Tayyip Erdogan (C) attends a wreath-laying ceremony with members of the High Military Council at the mausoleum of Mustafa Kemal Ataturk, the founder of modern Turkey, in Ankara November 30, 2010. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: POLITICS MILITARY)

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net