Recent Posts

Sejo Bajraktarević poslije štrajka na operaciji

Sejo Bajraktarević poslije štrajka na operaciji

Sejo 3

Nakon prekinutnog štrajka glađu(poslije mjesec dana) Sejo Bajraktarević, muziča, slikar….umjetnik morao je hitno u bolnicu. Mada se to nije vidjelo „golim okom“ na Seji njegovo zdravstveno stanje se bilo pogoršalo. Nakon detaljnih pretraga konzilij ljekara na čelu sa doktorom Zlatkom Kravićem odlučio je da umjetnik mora na operaciju. Doktor Kravić je lično operirao Bajraktarevića. I u najtežim situacijama Sejo nije gubio smisao za humor. Samo dvije minute prije anestezije nastao je ovaj snimak.

Ma šta bi čovjek da nije šale. Doktor Kravić je zadovoljan postoperativnim tokom mada je „izvadio šaku kamenja“. Zahvalan sam i njemu kao i čitavom osoblju koji su vodili računa o meni.čim je anestezija popustila šala je nastavljena i dobio sam kompliment da sam „najveseliji pacijent“. Što se tiče samog „predmeta“ i motiva mog štrajka sve ide svojim tokom. Advokat radi svoj posao. O tom- potom. Sada mi je najvažnije da se odmorim. – rekao nam je Bajraktarević.

Rodio se u Sarajevu, 1955 godine, u svom gradu se i školovao. Svira 14 instrumenata a sa ponosom ističe da je prvo naučio saksofon i klarinet ali i napominje da svira i škotske gajde sa tri roga.

Prodavao novine kao omladinac, bio vozač, skakao sa padobranom, položio ispit i za upravljanje brodom do 15 metara . Sa 17 godina „uhvatio“ se muzike, profesionalno.

Prvi bend „Flash“ pa slijede grupe „Formula 4“. „Čisti zrak“, Kocka šecera“, „Teška industrija“, „Cod“, „Istinita priča“, „Negra“, Baron i crna ovca“, Indexi“, „Papilon“, „Sjenka leptira“, „“Mamuti“( posljednji album „Crne pahulje“), snimao humorističke TV emisije, autor pjesama na 11 albuma, radio i kao mađioničar, pisao muziku za 218 dokumentarnih filmova, 6 igranih(posebno se zahvaljuje Šukriji Omeragiću na povjerenju)…

Ističe film „Strijelac“ koji je „pokupio“ 6 nagrada na festivalu u Plovdivu gdje je učestvovalo 170 zemalja.

Bio i borac Armije BiH.

Ekskluzivno za portal iBalkan.net  piše  Admir F BEGANOVIĆ

14017640_10208936184153108_205800275_n

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net