Recent Posts

Rio u haosu, pogođen autobus sa novinarima

Tan2016-8-10_23710880_4Rio: – objavljeno u kategoriji “Vijesti” na 10. 08. 2016 u 10: 50:10-Rio: haos, pogođen autobus sa novinarima. Autobus koji je prevozio novinare sa borilišta ka olimpijskom pres centru pogođen je u blizini jedne od favela u Riju.

Nema povređenih, javljaju izveštači iz Rija. Razbijeno je staklo, lakše povređeno nekoliko putnika, ali još nije poznato da li je bačen kamen, ili je riječ o metku. Novinari iz BiH i Srbije, nisu bili u tom autobusu.

Polomljena su dva prozora, ali lokalna policija još ne zna da li je u pitanju pucnjava ili je na autobus bačen kamen, prenosi ibalkan.net.

1_01Iako su svjedoci istakli da su čuli pucanje iz vatrenog oružja, organi reda ne žele da potvrde da je troje od 12 novinara u autobusu dobilo lakše povrede poslije pucnjave.

Mario Andrada, portparol organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Riju, potvrdio je da je autobus napadnut.

Jedan od prisutnih rekao je da su novinari legli na pod autobusa čim su čuli buku.

Incident se dogodio na putu iz sijevernog dijela Dedoro ka Olimpijskom selu u Rio de Žaneiru

Policija Ria de Janeira je potvrdila da je u toku istraga autobuske nesreće u kojoj su u utorak lakše povrijeđeni novinari koji su izvještavali o Olimpijskim igrama.

rio-2016-policija-foto-reuters-1470811691-966377Nekoliko novinara je zadobilo posjekotine od polomljenog stakla autobuskog prozora.

“Vozili smo se na autoputu, i čuli smo glasan zvuk, pucali su na nas, dva prozora su pogođena. Vidjeli smo metak. Ja sam u šoku. Imali smo sreće da smo živi”, kazao je volonter iz Istanbula Kaan Korkmaz.

Meci ili kamenice .Vozač autobusa je kazao da je čuo neobičnu buku, ali da je pomislio da je nekoj od novinarskih ekipa ispala oprema.

Potom je primijetio novinare da leže na podu autobusa i zaustavio se.

rio_uatobus_main_reutersPrema drugim izvorima, autobus su prolaznici gađali kamenicama, dok postoje i tvrdnje da je došlo do pucnjave.

Prema svjedočenjima novinara, pojedini tvrde da su čuli pucnje, dok policija tvrdi da su stakla polomljena kamenicama, prenose agencije.

Razbijeno je staklo, lakše povređeno nekoliko putnika, ali još nije poznato da li je bačen kamen, ili je riječ o metku.

“Nisam ekspert, ne mogu da garantujem čime su nas gađali. ali po mom iskustvu, rekao bih da je riječ o metku koji je probio staklo autobusa, tako je zvučalo. Nije rafal, već jedan metak”, ispričao je fotoreporter iz pogođenog autobusa.

1107709514

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net