Recent Posts

Realizacija projekata socijalne zaštite u Novom Pazaru

Realizacija projekata socijalne zaštite u Novom Pazaru

socijalna

Novi Pazar- Novopazarsko Udruženje psihologa uz podršku Ministarstva za rad i socijalna pitanja, a posredstvom grada, realizuje dva bitna projekta iz oblasti socijalne zaštite. Tom udruženju je Gradska uprava na konkursu koji je bio raspisan povjerila projekte lični pratilac djeteta i personalni asistent.

Grad Novi Pazar novcem iz namenskih transfera od Vlade Srbije finanasiraće do kraja godine sedam projekata kojima će se poboljšati usluge socijalnih pitanja u ovom gradu. Realizacija je počela 1. avgusta, a ukupna vrijednost je 13, 8 miliona dinara.

13989455_10209208920687498_2076945616_n

Projektom će biti obuhvaćeno oko 400 korisnika, a Udruženje psihologa baviće se sa oko petnaestak korisnika kroz projekte lični pratilac djeteta i personalni asistent.

Personalni asistenti i lični pratioci djeteta školovani su, obučeni i licencirani za posao koji će obavljati sve do kraja godine, poručuju iz tog udruženja.

Skoro četrnaest miliona dinara kroz sedam projekata osmišljenih u cilju bolje usluge u oblasti socijalnih davanja u Novom Pazaru, izdvojeno je iz namenskih sredstava Vlade Srbije, posredstvom Ministarstva za rad.

13940977_10209208916127384_2004044751_n

Realizacija projekata započela je 1. avgusta i trajaće do kraja godine. Sredstva su dodeljena Centru za socijalni rad (za projekte Pomoć u kući za odrasla i stara lica, Pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju i Svetodavno terapeutsko edukativnu usluga za bračne parove), Udruženju psihologa (Lični pratilac i Personalni asistent) i Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (Dnevni boravak osoba sa smetnjama u razvoju i Predah usluga) “. U realizaciju projekata biće do kraja godine uključeno oko 400 korisnika.

Centar za socijalni rad  učestvuje u realizaciji brojnih projekata koji se odnose na unapređenja socijalne i porodično-pravne zaštite kako na lokalnom nivou,tako i na širem planu.

Ekskluzivno za portal ibalkan.net iz Novog Pazara Piše, Foto-Senad Senko Župljanin


http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net