Recent Posts

Erdogan i Putin susret i viđenja ruskih medija

17928-1Ankara– objavljeno u kategoriji “Vijesti” na 10. 08. 2016 u 13: 50:10–  Erdogan i Putin susret i viđenja ruskih medija. Jučerašnji susret ruskog predsjednıka Vladimira Putina sa turskim predsjednikom Redžepom Tajjipom Erdoganom su od prvog trenutka pomno pratile svi ruski mediji od televizija preko agencija do onternet portala. Nakon zajedničke konferencije za medije velika medijska pažnja je bila usmjerena na govore Erdogana i Putina.

151129080301-460x325Agencija Tass je povodom zajedničke konferencije za medije Erdogana i Putina prenijela vijest pod naslovom “Moj prijatelj Vladimir”.

Agencija Interfaks je također u prvi plan iznijela Erdoganovo oslovljavanje ruskog predsjednika sa “prijatelj” i osvrnula se na potencijal normalizacije odnosa dviju zemalja.

Ria je nakon zajedničke konferencije za medije objavila vijest pod naslovom “Turski tok, čarter i Sirija:”Erdogan i Putin su iznijeli zajedničke ciljeve.”

Internet portal Komsomolskaya Pravda je naglasila želju Erdogana i Putina za obnavljanjem odnosa.

57aa0559701f1Rossiskaya Gazeta odmah poslije konferencije za medije je svojim čitaocima prenijela informacije u vijesti pod naslovom “Putin je sastanak sa Erdoganom procijenio kao bitan i produktivan.”

Sputnik je susret Erdogana i Putina prenio kroz naslov “Historijski sastanak u St.Petersburgu.”

Ruska nacionalna televizija Rossiya 24 je uživo prenosila razvoj događaja prije i poslije sastanka.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan prilikom posjeti i susret u Rusiji izjavio je kako vjeruje da će dvije zemlje ovim, ali i koracima koje će napraviti u budućnosti ući u posve drugačiju fazu u odnosima.

xw_1126086Erdogan se u St. Petersburgu sasreo sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, prvi put nakon obaranja ruskog aviona u novembru prošle godine.

“Vjerujem da ćemo ovim ali i koracima koje ćemo napraviti u budućnosti ući u jedan puno drugačiji proces, drugačiju fazu u odnosima. Vaš poziv odmah nakon pokušaja državnog udara 15. jula usrećio je kako našu delegaciju, tako i naš narod”, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan je tokom sastanka s Putinom izjavio je kako regija ima politička očekivanja od Turske i Rusije.

“Regija ima politička očekivanja od nas. Vjerujem da će naše solidarisanje pomoći u rješavanju regionalnih pitanja”, izjavio je Erdogan.

CpalemYXgAAGOu8 (1)

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net