Recent Posts

Priština: ispaljena eksplozivna naprava blokiran rad Skupštine

Kuvendi-i-Kosoves-ndertesa1-750x375Priština- objavljeno u kategoriji “Vijesti” na 05. 08. 2016 u 17 :50:10- Priština, lokalni mediji su prenijeli kako je na zgradu skupštine ispaljena “zolja”, a na mjesto događaja upućen je veliki broj pripadnika kosovske policije.

Priština i kako je saopćila policija, u napadu nije bilo poginulih ni ranjenih, dok je na objektu pričinjena materijalna šteta. Nakon napada pronađen je napušteni i zapaljeni motocikl za koji se sumnja da je koristio napadač. Istraga je u toku.

Predstavnici političkih partija na Kosovu osudili su ovaj napad kazavši kako je to napad na demokratiju u toj zemlji.

konjufca-n-euml-kuvend-ky-mallkim-iu-ndodh-atyre-q-euml-harrojn-euml-themelet-e-liris-euml_hd-1200x630Priština u kojoj su poslanici u kosovskom parlamentu trebali su danas kao i jučer raspravljati o zakonu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Priština u kojoj je zgrada parlamenta Kosova gađana je iz raketnog bacača, potvrdila je Kosovska policijska služba. Iz policije su novinarima rekli kako je “projektil ispaljen iz raketnog bacača, najvjerovatnije sa motocikla u pokretu”.

Portparol Kosovske policijske službe Daut Hoxha je naveo kako je na licu mjesta pronađeno više dokaza koji će poslužiti da budu otkriveni napadači.

policia-e-kosoves-336x338“Nađeni su ostaci raketnog bacača, boce benzina– molotovljevi kokteli, a u naselju Aktash je pronađen spaljen motocikl sa koga su, prema tvrdnjama očevidaca, dvojica za sada nepoznatih lica ispalila projektil”, naveo je Hoxha.

Iako se pristalice pokreta “Samooopredjeljenje” oštro protive ratifikaciji sporazuma o utvrđivanju granične linije između Kosova i Crne Gore, o čemu je raspravljano u parlamentu, u policiji sumnjaju da postoji “vrlo velika mogućnost” da su napad organizovali pojedinci povezani sa djelovanjem ISIL-a i njenim ćelijama na Kosovu, prenosi Srna.

Priština u kojoj je blokiran rad Skupštine a u istragu o napadu, u kojem nije bilo povrijeđenih, uključeni su ekspreti iz KFOR-a i Eulexa. Zgrada parlamenta se nalazi u prometnoj ulici u centru Prištine.

Predstavnici političkih stranaka na Kosovu osudili su taj čin, rekavši kako je to napad na demokratiju.

Motiv je nepoznat, a situacija na Kosovu je napeta nakon velikih tenzija između vladajuće koalicije i opozicije zbog razgraničenja sa Crnom Gorom.

14703874679198_ballina_1470385044-2312220

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net