Recent Posts

Čović se obratio javnosti…

dragan_covic-(1)MOSTAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti” na 04. 08. 2016 u 12:50:10- Čović se obratio javnosti: “Parlamentarna većina u BiH ne postoji, Dodik podržava naše stavove”. Udarna mediska informacija u regionu je da je Čović kako tvrdi, “Razgovarao sa Miloradom Dodikom, liderom SNSD i predsjednikom RS.

On je telefonom razgovarao sa Dodikom i tvrdi da podržava njegove stavove, ovo je izjavio danas u obraćanju javnosti u Mostaru Dragan Čović, hrvatski član predsjedništva BiH i lider HDZ.

milorad-dodik-dragan-covic-635x300– Puno je maski palo u nedelju. Nekoliko dana prije toga su se postavljale neke crte i slale poruke, i onda se razotkrilo da mnogi koriste taktike u svom vođenju politike – naglasio je Čović, javlja N1.

Čović je istakao da parlamentarna većina u BiH praktično ne postoji.

– Pogledajte način na koji se donose odluke. Ako ne postoji partnerstvo, onda većina praktično ne postoji. To nažalost pokazuje našu neozbiljnost i to je neozbiljna vlast – istakao je Čović i dodao da je neozbiljno da se predstavnici vlasti sastaju i pregovaraju u kafani.

Čović je prokomentarisao i spekulacije da je sukob HDZ i SDA kulminirao zbog zakona koji se odnosi na rad kladionica.

bakir-uzetbegovic-covic-ce-izdati-dodika– Ako vam već neko pola godine priča o kladionicama u funkciji HDZ ili politike u ime Hrvata, onda da to nema veze sa stvarnošću. Ja razumijem da se nekome ne sviđa sistem klađenja kao privredna dijelatnost ili da je taj vid biznisa neprihvatljiv, ali da neko pokušava takvo pitanje gurnuti u okvire stranke ja to moram da ignorišem– istakao je on.

Čović se dotakao i teme izbora u Mostaru.

– Imam osjećaj da je nekome jako stalo da se ne dese izbori u Mostaru, a HDZ je učinio sve što može da se dese. Na zadnjem sastanku kod ambasadorice SAD je bila priča o izborima u Mostaru. Imali smo dovoljno vremena da uradimo sve i snosim svu odgovornost za to. Imali smo vremena, nismo imali dovoljno mudrosti– rekao je on.

07ffb0e18a507a4aec7fbc26dab6cb5f

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net