Recent Posts

Ostavke kompletnog rukovodstva FS Turske

ImageHandlerISTANBUL-  objavljeno u kategoriji vijesti na 01.08.2016. u  10: 50: 10- Ostavke kompletnog saveza i svi funkcioneri Fudbalskog saveza Turske, na čelu sa predsjednikom Yildrimom Demirorenom, podnijeli su danas ostavke. Ostavke su proistekle kako bi pomogli u istrazi poslije neuspelog puča na vlast predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.
Svi zvaničnici u turskoj “kući fudbala” podnijeli su ostavke na svoje pozicije kako bi pomogli državnim organima u istrazi koju su pokrenuli poslije pokušaja puča u Turskoj.

345177Turska je na čelu države i Vlade su napravili radikalani potez. Kompletno rukovodstvo Fudbalskog saveza te zemlje, na čelu sa predsednikom Jildrimom Demirorenom, podnijelo je ostavke na svoje funkcije.

Oni su se odlučili na takav potez kako bi pomogli državnim institucijama u sprovođenju istrage pokrenutoj posle neuspelog puča na predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

“Poznato je da od 15. jula, poslije udara na našu državu, narod i demokratiju, bezbjednosni organi provjeravaju u svim institucijama pretnju pripadnika Fetulahove terorističke organizacije i pokušaje uspostavljanja paralelnih organa vlasti. Svi zaposleni u Fudbalskom savezu Turske žele da u ovom izuzetnom trenutku pomognu istragu i radi dobrobiti države svi članovi rukovodstva podnijeli su ostavke”, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu FS Turske.

resized_c3d2f-afcff7fctfffffffPredsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je poslije neuspelog puča u državi uveo vanredno stanje i sproveo оpštu istragu tokom koje je više od 60.000 pripadnike vojske, sudstva, policije, državnih službi i medija pritvoreno, suspendovano ili proveravano zbog sumnje da su povezani sa svještenikom Fetulahom Gulenom, optuženim da je organizator pokušaja vojnog udara.

Konkretno, fudbal nije pominjan, jer su se odigravale utakmice, ali su čelnici fudbalskog saveza odlučili da podnesu ostavke. Oni su najavili da će nastaviti da rade sve dok ne bude procenjeno da li treba da ostanu na tim pozicijama.

Kako se navodi u saopstenju na zvaničnom sajtu Saveza, rukovodioci turskog fudbala odlučili su se na ovaj korak da pomognu u istrazi jer državni organi proveravaju zbog povezanosti sa Fetulahom Gulenom, optuženim da je organizovao puč.

1242452-26839848-640-360Premijer Binali Yildirim je objavio posljednje podatke u vezi broja stradalih, privedenih i uhapšenih nakon pokušaja vojnog udara od strane teroristička organizacije Fetulaha Gulena paralelnih struktura FETO/PDY.

Binali Yildirim koji se u predsjedništvu vlade sastao sa predstavnicima medija kazao je da se broj šehida povećao na 237.

„Broj ubijenih izdajnika je 34, a broj ranjenih pučista 49. Broj privedenih osoba dostigao je 18 hiljada 756. Od toga 4 hiljade 315 policajaca, 11 hiljada 31 vojnik, 185 generala, 1135 oficira, 2626 sudija i tužilaca, 95 rukovodioca iz administracije, i 689 civila pripadnika ove terorističke organizacije“, kazao je premijer Yildirim.

5043785Premijer je kazao da među 10.192 uhapšene osobe se nalazi 1751 policajac, 6153 vojnika, 2131 sudija i tužilac, 64 rukovodioca administracije i 93 civila. 2257 osoba je pušteno na slobodu sa odlukom o pravnog nadzoru dok su oslobođeno 1993 osobe. Nastavlja se procedura za 4314 osoba.

Premijer Yildirim je kazao da su do danas poništili pasoše 55 hiljada 978 osoba.

Na pitanje kada će se ukinuti zabrana za odlazak na odmor u državnim institucijama, Yildirim je kazao da je ova odluka donesena kako bi se spriječio bijeg osoba koje su umiješane u pokušaj vojnog udara i dodao:

„Ne vjerujem da će ova zabrana potrajati, u narednih nekoliko sedmica očekujemo normalizaciju stanja. Osobe koje će ići na hadždž su izuzete od ove zabrane“.

Premijer Yildirim je kazao da će svi učesnici pokušaja vojnog udara odgovarati pred licem pravde, ali da će se svima suditi prema zakonima, a ne sa osjećajem osvete.

tffde_tum_kurullar_istifa_etti_h1637

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net