Recent Posts

Dodik, kad nestane para pređe crvenu liniju

milorad-dodik-moj-sin-ne-radi-u-italiji_1399571505SARAJEVO– objavljeno u kategoriji vijesti na 01.08.2016. u  12: 50: 10- Milorad Dodik, udarna tema u regionu i njegov “sole mortale” i kako je pokazao da on samo umije da galami, a da je u suštini velika kukavica. Milorad Dodik može da radi, ali kao predsjednik RS nema pravo da bude kukavica, ističe zastupnica SDS u skupštini BiH Aleksandra Pandurević.

Ona je tim rečima prokomentarisala dogovor Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića.

– Zahvaljujemo se Dodiku što je pokazao da su naši ministri u Savjetu ministara BiH radili dobro i da je mehanizam koordinacije koji su oni dogovorili dobar. U ovom što je on dogovarao nema nikakvih suštinskih izmena- rekla je Pandurević za bosanske medije.

izetbegovic_dodik_reuters_main_0-450x270Kako kaže, Dodik je pokazao i kako je u stanju da blokira i da se igra sa svim i svačim “dok mu ne zafali para”.

Pandurevićeva je izrazila i žaljenje što dio međunarodnih predstavnika “podržava i radi za one koji iz čistog hira često sve ruše i blokiraju u zemlji”.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han pozdravio je dogovor predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o mehanizmu kordinacije i potpisivanje MMF programa.

260877Han je na svom tviter nalogu napisao da ga “raduju naredni koraci BiH na putu ka Evropi”.

Poslije više mjeseci polemike i odlaganja u Istočnom Sarajevu je juče potpisan dogovor Dodik- Izetbegović o mehanizmu koordinacije i potpisivanju MMF programa.

Dogovor Dodika i Izetbegovića pozdravio je i potpredsednik opozicione PDP i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak. On je. kako su prenijeli mediji izjavio da je “dobrodošao bilo kakav sastanak” ključnih aktera na političkoj sceni ako će dovesti do približavanja konačnom cilju- ispunjavanju uslova da aplikacija BiH za članstvo u EU u septembru konačno bude prihvaćena.

“Do sada smo nepotrebnim političkim kalkulisanjem izgubili najmanje tri, četiri mjeseca, jer je trebalo da ovaj posao završimo do jula”, rekao je Crnadak novinarima u Bijeljini, komentarišući jučerašnji sastanak dvojice lidera.

579df2ce-577c-431e-9688-72d80a0a0a66-sastanak-istocno-sarajevo-previewOn je poručio da Vlada Republike Srpske i Vlada Federacije BiH treba da rade svoj posao, Savjet ministara i druge instuticije na nivou BiH svoj i da će tako najbolje pomoći građanima u Republici Srpskoj i u BiH.

S druge stranke, međutim, bošnjačka i srpska opozicija u BiH odnosno Republici Srpskoj su žestoko kritikovali Dodika i Izetbegovića zbog ovog susreta.

Iz Socijaldemokratske partije Zlatka Lagumdžije poručili su da su Bakir Izetbegović i SDA potpisali “bezuslovnu kapitulaciju” pred Dodikom i njegovom politikom, kako tvrde, uništavanja i razgradnje države Bosne i Hercegovine.

“Famozni mehanizam koordinacije, koji je dogovoren u kafani u Istočnom Sarajevu, predstavlja vrhunac urušavanja države, jer su Federacija BiH, Republika Srpska i kantoni dobili status jednak državi i njenim vlastima.

750x450xIzetbegovic_Dodik_mehanizam_koordinacije.jpg.pagespeed.ic.xGLflFr-EF

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net