Recent Posts

FOJNICA: Pazar Juniors iz Novog Pazara u borbi za treće mesto

FOJNICA 4

Fojnica: Pazar Juniors iz Novog Pazara u borbi za treće mesto

FOJNICA– objavljeno u kategoriji sport za 31.07.2016 14: 50:10- Od subote 30.jula FK Pazar Juniors iz Novog Pazara se nalazi na 21. Memorijalu Kenan Memija. U organizaciji FK Fojnica u subotu i nedjelju u ovom gradu održat će se 21.Međunarodni memorijal “Kenan Memija“, a sve utakmice igraju  se na stadionu Džemal Numanagić.

Prvo je upriličen obilazak šehidskog mezarja, a sat kasnije i prva utakmica turnira u kojoj su snage odmjerili  NK Travnik i Rudar iz Kaknja,  a bolji su bili Kakanjci rezultatom 2:0.

FOJNICA 5

U drugoj utakmici sastali su se domaćin Fojnica i ekipa Pazar Juniors iz Novog Pazara. Gosti su imali 2:0 na poluvremenu ali u drugom dijelu Zeleni su zaigrali mnogo bolje te golovima Tire te eurogolom mladog Softića (Ziće) stigli do poravnanja.

Zeleni iz FK Fojnice su boljim izvođenjem jedanaesteraca prošli u finale turnira.

Finale turnira je na rasporedu danas od 18 sati a sastaju se FK Fojnica i FK Rudar Kakanj.

Prije toga, od 15:00 sati, igra se utakmica za treće mesto između ekipa Pazar Juniors i Travnika. Nakon toga usledit će uručivanje pehara za najbolje ekipe i priznanja za pojedince, te svečano zatvaranje turnira.

FOJNICA 3

Pokrovitelj ovogodišnjeg memorijala je Općina Fojnica ,Kenan Memija je bio bivši igrač FK Fojnica, a poginuo je u novembru 1993.godine kao borac Armije BiH.

Utisci brojne ekipe iz Novog Pazara u toku boravka na turniru u Fojnici na 21.Međunarodnom memorijalu “Kenan Memija“ su predivni, svi su saglasni da na svakom koraku domaćini se trude da ugode gostima iz Pazara. Ekipa FK Pazar Juniors iz Novog Pazara smešteni su u prekrasnim apartamanima a hrana i sve ostalo je na zavidnom nivou kako nam je rekao predsednik kluba FK Pazar Junoirs Almir Alko Šaćirović.

FOJNICA 6

,, Zahvaljujemo se našim starim sportskim prijateljima iz Fojnice u moje ime i fudbalera i članova ekspedicije koja provodi zaista predivne dane kod naše braće u Fojnici. Grad domaćin Fojnica je otvorila srce i kao mnogo puta do sada pokazala da je ovo mesto velikog srca. Mi ćemo pokušati da se odužimo za pažnju Fojničanima već u mesecu oktobru”, kazao jeAlmir Alko Šaćirović, reporterskom timu regionalnog portala http://ibalkan.net.

FOJNICA 1

Intersantan je podatak da se u vreme odigravanjaovog turnira u Fojnic našla i ekipa tavlaskog kluba iz Novog Pazara, njih oko desetak koji su takodje kako nam je rekao Senko Crnišanin koji je prvi put u Fojnici, ali kako  je rekao  sigurno ne zadnji put i da je ovo samo nastavak divnog druženja izmedju ljudi koji su domaćini iz Fojnice i gostiju iz Novog Pazara.

Inače juče je odigan turnir u Tavli  kako nam je rekao  Senko Crnišanin, čovek velikog srca “čovek satkan od ljubavi” koji je pobedio , u Fojnici je pobedilo je drugarstvo.

FOJNICA 2

Tako se sinoć do kasno u noć uz pesmu i prijatno druženje proslavljala pobeda sportskog duha, pobeda prijatelja za sva vremena.

Danas su na ispraćaju tima Tavla kluba iz Novog Pazara, uz stegnutu ruku i bratski zagrljaj a bogami sa suzama u očima, jedni drugima obećali da se vide u Pazaru i da se ovo prijateljstvo nikada ne raskine…
Ekskluzivno za portal ibalkan.net Piše i Foto- iz Fojnice-  Senad Senko Župljanin
Fojnica

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net