Recent Posts

Istanbul, lokacija za “Groblje izdajnika” i pristrasnost stranih medija

578cecd70cb1bISTANBUL– objavljeno u kategoriji VIJESTI na 27.07.2016 17:50:10- Istanbul, lokacija za “Groblje izdajnika” i pristrasnost stranih medija. Istanbulu mjestu Ballica, na azijskoj strani grada, određena je lokacija za groblje u koje će biti ukopavani pučisti koji su pokušali izvesti državni udar.

Mjesto za groblje odredila je Gradska uprava  grada Istanbul.

Na ulazu u groblje Gradska uprava Istanbul jutros je postavila tabelu s natpisom “Groblje izdajnika”.

Jučer je jedna osoba već ukopana, a danas se moglo primijetiti pet pripremljenih grobnica.

5798545cc630d“Jednog od njih porodica nije htjela i danas je ukopan na ‘Groblju izdajnika’. Oni koji ne poštuju ovaj narod, ni u grobu neće imati mira”, poručio je sinoć gradonačelnik Istanbula, Kadir Topbas, okupljenima na straži za demokratiju.

Određeni strani medijski organi kao i njihovi stavovi u vezi pokušaja izvođenja vojnog puča od strane terorističke organizacije (FETO/PDY) 15.jula u Turskoj su zaprepašćujući. Ovi medijski organi su bez velike pompe i sniženim tonom prikazali „pokušaj izvođenja vojnog puča“ u Ankari i Istanbulu,i na posljetku, kada je pokušaj vojnog udara zaustavljen od strane naroda,to stanje su ocijenili da će predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan i Vlada iskoristiti za „provodbu autoritarizma“.

5798315668e1fOsim toga su zatvorili oči tokom bombardovanje zgrada Velike narodne turske skupštine,predsjedničke palate,policije, generalštaba kao i otvoreno ugnjetavanje naroda ispod tenkova. Naša briga je upravo počela onda kada su ove medijske kuće počele objavljivati vijesti u vezi najnovijih događaja.

Narod je izašao na ulice i uspio da spriječi vojni puč… Krvave scene terorista preobučenih u vojne uniforme su prikazivane kao početak unutarnjeg rata. Cilj je bio da se tijela mladića na tenkovima prikazuju kao da se vode međusobne borbe. Uniformirani „vojni teroristi“se prikazuju kao „vojnici“koji ne pucaju narod,već dijele demokratiju iz vazduha.

57985ab007e13Narod i država su zajedničkim snagama spriječili puč izdajnika. Narod je uspio da rastjera i oslobodi sva mjesta koje su zauzeli teroristi,dok je država sve ove izdajnike ponaosob uhvatila i predala pravosudnim organima.

Da li ste mislili da imate snage koliko veliki turski narod koji je zvukove topova i bombi utišao prelijepim zvucima ezana sa džamija,i koji je kazao „ili ćemo svi ustati ili zajedno umrijeti“? Prevarili ste se. Iz ovoga ćemo još jači izaći. Sada smo dobro spoznali prijatelje i neprijatelje i bićemo još jedinstveniji.

A vi koji mislite da predstavljate  medijske organe, i da ono što radite smatrate da su vijesti,poručujemo :

Dok Republika Turska korača prema vječnosti ,narod će se sjećati  vaših krikova dok padate u ambis, isto onako kao što to sada vi radite.

56d3f36c348c1

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net