Recent Posts

Napadač u Japanu ubio 19, a ranio 25 osoba

japan-777x437TOKIJO– objavljeno u kategoriji vijesti za 26.07.2016 09:50:10- Napadač je ubio 19 osoba u napadu koji je izveo nožem u ustanovi za brigu o osobama sa posebnim potrebama u blizini Tokija, što je najtragičniji slučaj masovnog ubistva u modernoj historiji Japanac.

Policija je uhapsila Satošija Uemacua (26), bivšeg radnika ove ustanove u gradu Sagamiri, u prefekturi Kanagavi, oko 40 kilometara jugozapadno od Tokija.

Agencija Kjodo navodi da su žrtve starosti između 19 i 70 godina i da je među njima deset žena i devet muškaraca. Pogledajte fotografije sa mesta zločina:

23302-thumb-640x360Policija je pronašla vreću sa nekoliko noževa, a najmanje jedan je bio umrljan krvlju, rekli su zvaničnici.

Napad se desio kasno sinoć u ustanovi za brigu o osobama s posebnim potrebama, a izveo ga je bivši uposlenik te ustanove.

Japanska novinska agencija Kyodo javlja da je napadač kasno sinoć dok su pacijenti spavali izveo krvavi napad u ustanovni za brigu o osobama sa posebnim potrebama Tsukui Yamayuri En u mjesro Sagamihara, zapadno od centra Tokija.

259862Napadač se rano jutros predao policiji u lokalnoj policijskoj stanici, nakon čega je uhapšen zbog masovnog ubistva.

Policija je saopćila da je u napadu ubijeno najmanje 19 osoba, a ranjeno 25. Među ranjenima je 20 osoba sa teškim povredama opasnim po život.

Napadač je bivši uposlenik pomenute specijalizirane ustanove, a tokom predaje u policiji je kazao da je “najbolje da osobe sa posebnim potrebama nestanu“.

Ovo je najveći napad te vrste u modernoj historiji Japana, veći i od onog iz 1995. godine kada je u podzemnoj željeznici u Tokiju u napadu nervnim gasom sarinom ubijeno 12 osoba.

U Japanu su se u posljednjih pet godina desila dva napada u kojima su napadači koristili noževe, a razlog je to što zbog striktnih zakonskih zabrana skoro da je nemoguće posjedovati pištolj ili vatreno oružje u toj zemlji.

japanska-policija-japan-foto-reuters-26-maj-1466515619-934139

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net