Recent Posts

Erdogan se sastao sa liderima AK, CHP i MHP-a

krs1-gobekkkkkANKARA– objavljeno u kategoriji vijesti za 26.07.2016 09:50:10- Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je najavio nastavak odlučne borbe protiv terorističke organizacije Fetullahci, te protiv PKK i drugih prijetnji po sigurnost države.

Glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin izjavio je nakon današnjeg sastanka predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana s liderom vladajuće AK Partije i liderima opozicionih CHP i MHP-a, kako se predsjednik Erdogan zahvalio narodu i snagama sigurnosti na njihovim junačkim poduhvatima, na tome što su po strani ostavili sve razlike u političkim pogledima, rekavši kako ta junaštva nikada neće biti zaboravljena.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Erdogan je najavio nastavak odlučne borbe protiv terorističke organizacije Fetullahci, te protiv PKK i drugih prijetnji po sigurnost države.

“Predsjednik Turske je izrazio zahvalnost liderima partije zbog jasnog i otvorenog stava koji su zauzeli prema demokratiji, slobodi i vladavini prava, a protiv pokušaja državnog udara 15. jula. Naglasio je da je ovakav duh zajedništva i jedinstva najvažniji izvor snage kako bi se prebrodili svi problemi”, rekao je Ibrahim Kalin, glasnogovornik turskog predsjednika u vezi sa sastankom u predsjedničkoj palati.

erdogan-kilicdaroglu-640x360Dodao je da je tokom sastanka naglašeno da će istraga u vezi s pokušajem državnog udara 15. jula i proces vanrednog stanja biti pažljivo provođeni.

“Naglašeno je da će istraga u vezi s pokušajem državnog udara 15. jula i proces vanrednog stanja biti pažljivo provođeni te je naglašen i značaj saradnje svih političkih partija u vezi s ovim pitanjima. Usaglašen je stav o aktivnoj upotrebi mehanizma političkog dijaloga kako bi se proizvela trajna rješenja za zajedničke probleme”, rekao je Kalin.

erdogan-3-partinin-liderleriyle-gorustu-8645911_oSastanku u predsjedničkoj palati su prisustvovali premijer Turske Binali Yildirim, predsjednik Republikanske narodne stranke (CHP) Kemal Kiličdaroglu i predsjednik Partije nacionalng pokrata (MHP) Devlet Bahčeli.

Uhvaćena su još tri vojnika koja su tokom pokušaja državnog udara vojnih lica odanih terorističkoj organizaciji FETO izveli napad na hotel u Marmarisu. U tom hotelu je u noći kada je pokušan državni udar odsjedao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan s porodicom.

Pretragom terena pronađeni su i slobode lišeni narednik u timu za spašavanje i potragu Taner Berber i mlađi oficiri Ilyas Yasar i Gokhan Guclu.

Broj uhvaćenih povećan je na sedam i traga se za još 10 odbjeglih vojnika.

recerp-tayyip-erdoğan-PROMO

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net