Recent Posts

Bosforski most postaje “Most šehida 15. jula”

190720161739376083088ANKARA objavljeno u kategoriji VIJESTI za 26.07.2016 13: 50:10 – Bosforski most, Boazici ćuprija- postaje “Most šehida 15. jula”. Premijer Turske Binali Yildirim je izjavio u Ankari nakon sjednice Vlade Turske kojom je predsjedavao predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan da će u Istanbulu i Ankari biti podignuti spomenici žrtvama pokušaja državnog udara od 15. jula, a Bosforski most će zvati “Most šehida 15. jula”.

Premijer Republike Turske Yildirim je izhavio večeras u Ankari kako upleteni u pokušaj puča od 15. jula otkrivaju jedni druge, i svi umiješani će biti izvedeni pred lice pravde kada je poginulo više od 260 ljudi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, BAKANLAR KURULU TOPLANTISINDA JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK GENEL KOMUTANLIĞININ TAMAMEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLANMASI KARAR VERİLDİĞİNİ, BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNÜN ADININ İSE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ OLARAK DEĞİŞTİRİLECEĞİNİ SÖYLEDİ. YILDIRIM, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA YAPILAN LİDERLER TOPLANTISINDA İSE YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINA YENİDEN BAŞLANMASI KONUSUNDA ANLAYIŞ BİRLİĞİ OLDUĞUNU AÇIKLADI. (DERYA YETİM/ANKARA-İHA)

“Oni koji su se usudili da izvrše taj čin otkrivaju se jedan po jedan. Jedni druge otkrivaju. U konačnici, vidjet će se ko je sve upleten, a ko nije. Svi umiješani će biti izvedeni pred lice pravde gdje će polagati račun”, kazao je Yildirim.

Bosforski most je jedan od dva velika mosta u Istanbulu, koji spaja evropski i azijski dio grada.

Rekavši da se sprema zakonska uredba da se Žandarmerija i Komanda obalske straže povežu za Ministarstvo unutarnjih poslova, premijer Binali Yildirim je dodao:

¨Ukoliko bude potrebno i u drugim institucijama će doći do strukturalnih promjena¨.

bogazici_koprusu_nun_adi_15_temmuz_sehitler_koprusu_oldu_h11362_c0d1cU večernjim satima u Ankari je završen sastanak turske vlade kojim je predsjedavao predsjednik države Recep Tayyip Erdogan.

Premijer je kazao da nema nikakvih problema u provedbi vanrednog stanja kojeg je država uvela sama sebi 20. srpnja, dodavši da je cilj da se preduzmu konkretne i brze mjere protiv terorističke organizacije FETO.

Premijer Turske Binali Yildirim je izjavio večeras u Ankari nakon sjednice Vlade bogazici_koprusunde_darbe_protestosuTurske kojom je predsjedavao predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan da će u Istanbulu i Ankari biti podignuti spomenici žrtvama pokušaja državnog udara od 15. srpnja, a Bosforski most će zvati “Most šehida 15. srpnja”

U državnim bankama bit će otvoreni i žiro računi za obitelji stradalih šehida u noći kada je pokušat izdajnički čin, rekao je Yildirim dodavši:

¨Još jednom su se prevarili svi oni koji su pomislili da će sa pokušajem puča srušiti našu državu. Naš narod je odlučan u ispunjavanju ciljeva za 2023. godinu¨.

photo_55923

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net