Recent Posts

Danas turska štampa piše

NET-Aksam (1)ISTANBULobjavljeno u kategoriji Zabava na 25.07.2016 11: 50: 10- Danas turska štampa 25. jul piše: List Vatan u vijestipod naslovom “Svijet biznisa- jedan glas” prenosi da svijet biznisa u Turskoj smatra da će poslije neuspijelog pokušaja puča Turska biti još jača.

HalkoyunlarındaYörelerPoslije spječavanja pokušaja puča u Turskoj koji jepokušala organizovati teroristička organizavija FETO, došle su poruke od strane svijeta biznisa, koje ulivaju vjeru onima na tržištu. Predstavnici svijeta biznisa koji ulivaju ekonomsko povjerenje državi, nisu promijenili ništa u planu investicija vezanih za Tursku. Oni su naglasili da ne očekuju da će neuspijeli pokušaj puča uticati negativno na ekonomiju te da će Turska poslije ovog perioda postati još jača i naglasili su da su zadovoljni mjerama predostrožnosti koje je država poduzela.

23nisanList Haberturk u vijesti pod naslovom “Oformit će se komisija za puč” prenosi da se Velika narodna skupština Turske poslije neuspijelog puča uz podrđku svih partija priprema da oformi komisiju za istraživanje. Komisija za istraživanje, dok još uvijek traju ispitivanja, će moći da se sastane sa svima za koje smatraju da su imali kritičnu ulogu u neuspijelom pokušaju puča, od onih na visokim pozicijama do običnih vojnika bilo u zatvorima ili van njih. Također će se ispitati kako je teroristička organizacija FETO uspijela da se u tolikoj mjeri “uvuče” u državu.

page_hsyk-3-daire-adalet-bakani-biz-teklif-etmeden-inceleme-ve-sorusturma-yaptiramaz_241436067List Hurriyet u vijesti pod naslovom “Ekskluzivna izjava ministra pravde Bekira Bozdaga o SAD-u”  prenosi da je ministar Bozdag u svoj intervjuu za televiziju Kanal7 rekao:”U to da je pokušaj puča oprganizovan od strane Fetulaha Gulena sam siguran koliko sam siguran da znam svoje ime. Također sam siguran da je i predsjednik SAD-a poštovani Obama isto tako koliko zna kako se zove isto tako zna i siguran je da je ovo učinio Fetulah Gulen. Takođe sam siguran da je o tome znala i američka obavještajna služba kao i ministar vanjskih poslova Amerike.  Čvrsto sam uvjeren da kod njih ne postoje nikakve nedoumice vezano za to.”

fft16_mf7389420List Sabah u vijesti pod naslovom “Turska nastavlja sa dežurstvima za demokratiju”  prenosi da se nastavljaju dežurstva za demokratiju koja su organizovana u svim dijelovima Turske protiv pokušaja puča koji je organizovala teroristička organizacija Fetulahčija pod nazivom FETO. Stotine hiljada ljudi na trgovima uzvikuje slogane i prati pjesme koje se puštaju sa bina. Narod ne napušta trgove još od naredbe predsjednika Redžepa Tajjipa Erdogana da svi izađu na ulice koje je dao poslije neuspijelog pokušaja puča od strane izdajica države.

4ed7a51dfc1dccdd8e90ce5af46f0d2a

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net