Recent Posts

Ljajić, nećemo sukob sa Zagrebom

sednic-vlade-srbije-foto-telegraf-8-620x350Beograd- objavljeno u kategoriji region 21.07.2016 19:55 :10- Rasim Ljajić, je kazao danas da nećemo sukob sa Zagrebom. Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas na Kadinjači da su nove pretnje iz Hrvatske dio tamošnje predizborne kampanje i da Srbija neće ulaziti u verbalni sukob.

Ljajić, kada god su izbori u Hrvatskoj Srbija postaje tema, jer to donosi glasove hrvatskih birača. Zbog toga se svi političari u predizbornoj kampanji utrkuju u izjavama protiv Srbije, rekao je Ljajić.

vest-33816764Ministar Ljajić je naglasio da Srbija čini sve da modernizuje zemlju, sprovede reforme i da sarađuje sa Briselom u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Ako imate 27 zemalja koje su vam saveznici u tom procesu, mislim da Hrvatska neće moći ništa da uradi, bez obzira na njeno krajnje neprincipijelno ponašanje, zaključio je Ljajić.

– Ako imate 27 zemalja na jednoj strani, koje su vam saveznik u procesu pridruživanja, Hrvatska neće moći ništa da uradi, bez obzira na njihovo krajnje neprincipijelno ponašanje- ocijenio je Ljajić u izjavi novinarima, povodom najnovijih “prijetnji” iz Hrvatske, nakon otvaranja Poglavlja 23 i 24.

ljajic-djuric16Ljajić je istakao da Srbija ne treba da uđe u verbalni sukob koji očito u Hrvatskoj neki žele da izazovu i primetio da je Srbija uvijek tema tokom predizbornih kampanja u Hrvatskoj.

I da ne znate šta se dešava, lako ćete zaključiti da je u pitanju predizborna kampanja u Hrvatskoj, to se dešavalo i prošle godine. Srbija postaje tema kad god su izbori u Hrvatskoj, svi se utrkuju u izjavama koje će davati protiv Srbije jer to donosi političke poene- rekao je Ljajić.

Ministar je naveo da je obaveza Srbije da uradi sve što je u interesu zemlje u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, jer se tako na efikasniji način obezbjeđuju nezavisno pravosuđe i brži postupci pred sudovima, a stvara se i pravna sigurnost za dolazak stranih investitora.

Hrvatska vlada je saopštila da je osnovala komisiju za praćenje sprovođenja prelaznih mijerila u poglavljima 23 i 24 iz pristupnih pregovora Srbije s Evropskom unijom.

rasim-ljajic-potpisivanje-ugovora-3

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net