Recent Posts

Istanbul, imami odbili da klanjaju dženaze izdajnicima

istanbul_sehidi_sakaroglunun_cenazesi_hatayda_topraga_verildiISTANBUL- objavljeno u kategoriji VIJESTI 19.07.2016 18: 55 :10- Istanbul, imami odbili da klanjaju dženaze izdajnicima. Uprava za vjerske poslove Republike Turske saopćila je da neće pružati usluge opremanja, klanjanja dženaze-namaza i ukopa za pučiste koji su stradali tokom izdajničkog napada na državu, narod, parlament Turske.

“Usluge dženaze i ukopa neće biti pružane ubijenim pučistima i izdajnicima koji su nemilosrdno i svirepo digli oružje na goloruki narod i bombardirali pralament i druge javne institucije kako bi svrgnuli legitimnu vlast u zemlji“, navodi se u saopćenju Uprave.

BeFunkyCollageNajmanje 240 osoba poginulo je u Turskoj u noći sa petka na subotu prilikom pokušaja državnog udara.

Vojnici pučisti odani terorističkoj organizaciji FETO/PDY pokušali su izvesti državni udar u Turskoj i tom prilikom su među 240 osoba poginula i 173 civila. U okviru aktivnosti u vezi s personalom povezanim s terorističkom orgnizacijom FETO privedeno je 6.319 vojnika, 210 policijskih službenika, 1.481 sudija-tužilac i 650 civila. Također, pritvoreno je 990 osoba.

arabian_nights_by_unfor54k3n-d5oqq98Tokom pokušaja državnog udara povrijeđeno je 1.535 osoba. U bolnicama na liječenju se nalaze još 623 osobe.

U akcijama tokom pokušaja državnog udara i nakon toga privedeno je 115 generala, 1.350 oficira i 4.854 drugog vojnog osoblja.

Pokušaj državnog udara u petak navečer spriječen je nakon što su stotine hiljada građana izašli na ulice Istanbula, Ankare i drugih dijelova zemlje i hrabro goloruki stali pred avione, helikoptere, tenkove i oklopna vozila kojima su pučisti pokušali svrgnuti demokratski izabranu vlast u toj zemlji.

Istanbul: Učesnici pokušaja puča odani terorističkoj organizaciji FETO na mostu na Bosforu predali su se policiji, njih ukupno 50. Građani su potom slavili uspinjući se na tenkove. ( Elif Öztürk - Anadolu Agency )

Pokušaj puča ugušen je nakon manje od 24 sata

Trgovi i ulice svih turskih gradova već peti dan mjesto su neprekidnih masovnih skupova koji su počeli u petak navečer kada je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao građane da izađu i suprotstave se pokušaju državnog udara koji su tog dana izveli pripadnici turske vojske odani terorističkoj organizaciji Fetullahci/Paralelna državna struktura (FETO/PDY).

Pokušaj državnog udara u petak navečer i spriječen je nakon što su stotine hiljada građana izašli na ulice Istanbula, Ankare i drugih dijelova zemlje i hrabro goloruki stali pred avione, helikoptere, tenkove i oklopna vozila kojima su pučisti pokušali svrgnuti demokratski izabranu vlast u toj zemlji.

Ukop_Turska_AA_5_680_454_70_s_c1

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net