Recent Posts

Ankara, Erdogan naredio

1616390501578c6eb82d4b8183551006_v4_bigANKARA- objavljeno u kategoriji Zabava na 18.07.2016 08:50:10- Ankara, turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan naredio je borbenim avionima Ratnog vazduhoplovstva te zemlje da patroliraju vazdušnim prostorom Turske. Ankara, najmanje 290 osoba je poginulo, a više od 1.400 ranjeno u sukobima u Ankari i Istanbulu. Turska vojska pokušala je da preuzme vlast u zemlji i svrgne predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Istanbul i Ankara u kojima se vodio pravi mali rat između vojske sa jedne i policije i jednog broja građana sa druge strane. Pučisti su ubrzo poraženi, hiljade građana tri dana je na ulicama turskih gradova kako bi na Erdoganov poziv “branili demokratiju”. U sklopu istrage o neuspelom vojnom udaru do sada je uhapšeno 6.000 ljudi, među kojima su nekadašnji bliski saradnici predsjednika Turske. Erodgan je sinoć pomenuo i mogućnost ponovnog uspostavljanja smrtne kazne koja je zvanično ukinuta 2004. godine u okviru kandidature za članstvo u Evropskoj uniji. Cio svet pomno prati situaciju u Turskoj.

1521994250578bd965c3bfb790081580_v4_bigU Istanbul je iz susednih provincija stiglo 1.800 pripadnika specijalnih snaga policije koji su zauzeli položaje na ključnim lokacijama i patroliraju gradom, javlja Anadolija. Šef policije Istanbula Mustafa Džališkan naredio je obaranje svakog helikoptera koji su pojavi na nebu bez prethodnog upozorenja.

Ankara, turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan naredio je borbenim avionima Ratnog vazduhoplovstva te zemlje da patroliraju vazdušnim prostorom Turske, javila je danas agencija Anadolija.

Navedeno je da je cilj da se patrolnim letovima obezbjedi bezbjednost i kontrolu vazdušnog prostora, prenosi TAS S.

izvanredne-vijesti-izveden-vojni-udar-u-turskoj-tenkovi-na-ulicama-istanbula_8_8803-800x445Najmanje 42 helikoptera turske vojske su nestalo prije ili tokom neuspjelog pokušaja puča u Turskoj, to tvrdi u nedelju novinar turske televizije CNN Turk. Reporter te televizije Serdar Tunčer je na tviteru iznio da je popis vojne opreme, sproveden poslije neuspjelog puča, pokazao da nedostaju 42 helikoptera, što navodi na zabrinutost da bi moglo do dođe do novog pokušaja svrgavanja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana sa vlasti, prenose neki od medija.

“Čini se da će pučisti pokušati nešto novo. Mogu li uspeti? Ne! Ali hoće li pokušati?”, zapitao je Tuncer.

Blizu 700 vojnika i časnika položili su oružje i izašli iz sjedišta Generalštaba turskih oružanih snaga, a potom se predali policijskim snagama ( Murat Kula - Anadolu Agency )

Ankara u kojoj je u sklopu istrage neuspelog pokušaja vojnog udara uhapšeno 149 zvaničnika turske policije, saopštila je kancelarija guvernera turske prestonice, a objavila državna novinska agencija Anadolija.

Pored toga, agencija je javila da je u sklopu istrage uhapšeno i 70 generala i admirala, uključujući bivšeg komandanta vazduhoplovnih snaga turske vojske, generala Akina Ozturka, prenela je agencija AP.

Ankara. gdje se kaže da od 70 generala i admirala koji su izvedeni pred sudiju, njih 11 je do sada zvanično uhapšeno, a ostali čekaju izvođenje pred sudiju.

Novinska agencija Dogan javlja da su u jugoistočnoj turskoj provinciji Batman otpuštena sa dužnosti 42 policajca. Više od 290 ljudi je poginulo u sukobima kada je deo turskog vojnog vrha u petak naveče pokušao da izvrši državni udar.

predali-se-popiciji-turska-800x445

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net