Recent Posts

OTVORENO PISMO SEJE BAJRAKTAREVIĆA

OTVORENOEvo već skoro mjesec dana kako muzicčar, slikar Sejo Bajraktarevic štrajka glađu u prostorijama Federalne televizije a razlog je odluka direktora da mu smanji plaću bez ikakvog objašnjenja. Sejo je ponosan , kako sam kaže, na podršku kolega ali i to da razumije one koji ga bodre “tajno” jer, javno ne smiju. Bajraktarević se obratio našem novinaru i uputio otvoreno pismo javnosti a uskoro ćemo objaviti i exkluzivni intervju sa ovim umjetnikom. Pismo prenosimo u cjelosti.

Sejo Bajraktarević 25 dan bez hrane

OTVORENO PISMO GRAĐANIMA, SELJACIMA I RADNICIMA BIH

13650587_10208658070080430_725634341_nPonukalo me da ovo napišem dok još imam snage. Ovo pišem o novim partijskim poslušnicima kao što je direktor „Feudalne“ TV u Federaciji, BiH i ljudima koji su ravnodušni i šute, trpe kroz istoriju ove zemlje.

Takve ljude ne možete naučiti da razmišljaju na ispravan način jer pitanje istine ili greške, pravednosti ili nepravednosti za njih apsolutno ne igra nikakvu ulogu.

Kada sporna pitanja postanu pogodna za marketing političke partije i u ime njihovih viših i ličnih interesa i ciljeva onda to nanosi velčike štete, budjenja obicnog radnog čovjeka.

Oni narodi koji su sa jedne strane, izloženi neprestanom ratovanju(napadanju) sa druge strane su pogodjeni emigracijom. Takvim načinom čovjek polako biva pljačkan, i to od elite ljudi iz te branše a to podrazumijeva, hiljade pojedinačnih ljudskih tragedija.

Kulturni otpad nas predstavlja u svijetu a pametni i kompetentni ostaju ovdje.

Na neki način to i nije loše jer ostaju sa ubogim narodom, radnicima da pokušaju da ih otmu od ravnodušnosti i kukavičluka.

13664288_10208658070280435_501295144_nMočan saveznik buržjskih, nacionalnih partija je i neznanje širokih masa van ruralnog područja a sad i ruralnog jer ih je mnogo stiglo spašavajući živu glavu. Kao takvi nisu sposobni da pruže otpor buržuj-nacionalistima…

Ako je u pitanju borba za što više hrane i gladan stomak masa će se odricati i manje će jesti radi nacionalne homogenizacije. Užas , nevjerovatno…

Upravo nam treba pameti da bar pokuša da im objasni da ne mogu ostati ravnodušni i dići glas za pravdu.

Rat kao rat ubija samo jedan dio istorijske sadašnjosti a ekonomski rat ubija buducnost čak i djece koja treba da se rode. To su posljedice mirne, ekonomske politike koja je nosila cijelu Evropu i ne daje mogucnost zdravog razvoja ni radnika ni seljaka a mladost odlazi trbuhom za kruhom…

OTVORENO 1U prošlos vlasti u bivšoj Jugoslaviji slogan je bio- jedan vodja, jedna partija, jedna država. Bilo je i dobrih i loših stvari a sadašnja nacionalna elita od komunista je preuzela samo ono loše. I, treba dodati da su komunisti za ove današnje strogi amateri.

Ne dozvolite da vas šefovi i podobni, nestručni i nepismeni zaplaše jer ste u kreditu i da pognute glave trpite feudalni bič bojeći se za svoje radno mjesto.

Nemojte se bojati, otvorite oči, pobijedite ravnodušnost i kukavičluk jer tudja borba za istinu i pravdu je i vaša borba. ISTO VAM SE MOŽE DESITI.

DO KRAJA.

Sejo Bajraktarević

Ekskluzivno za portal iBalkan.net  piše  Admir F BEGANOVIĆ

13664308_10208658070240434_1895225706_n

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net