Recent Posts

Vučić, isplatiti novac Srebrenici , Ćamil Duraković, Majke revoltirane

Tan2015-11-11_141158776_0SARAJEVO- BEOGRAD Vučić, da se isplati novac, Ćamil Duraković, Majke Srebrenice revoltirane . Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da je Vlada Srbije već uplatila dva miliona evra za infrastrukturne projekte u Srebrenici, kao i da je njena obaveza da isplati svih pet miliona evra, kako je najavila prošle godine.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković je prošlogodišnji napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima i da je opravdan zahtjev Majki Srebrenice koje su, kako kaže, tražile da ove godine ne budu pozvani “negatori genocida”.

tan2016-7-6_13232745_0– Mi smo već prebacili dva miliona eura u kešu. Sad se radi na infrastrukturnim projektima, tu se sredstva uplaćuju kada firme završe posao, rekao je Aleksandar Vučić.

To je naša obaveza dok ne isplatimo i poslednji dinar, mislim da tu nema nikakvog problema- kazao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

Duraković je u razgovorima za bh. medije rekao da “shvata da su Majke Srebrenice revoltirane izjavama iz Srbije i Vučićevom prošlogodišnjom posjetom”.

Vučić je, kazao je, prošle godine bio pozvan jer su očekivali zaokret u spoljnoj politici Srbije, te da je, kako je rekao, srpski premijer upravo ta spona.

camil-durakovic-informativa-ba (1)Duraković smatra da ne treba zaboraviti da je srpski premijer nekoliko mjeseci poslije Potočara bio 9. januara i u Banjaluci na obelježavaju Dana Republike Srpske koji je, kako je rekao, Ustavni BiH proglasio nelegalnim.

Taj gest premijera “oštro su tada osudile i Majke Srebrenice”, naveo je Duraković, koji ne prestaje da se bavi ovom temom uprkos tome što su njegove izjave na račun premijera Srbije osudili i neki bošnjački zvaničnici, kao i predstavnici Hrvata, trećeg konstitutivnog naroda u BiH.

“To je bio jedan od razloga zbog kojih je ove godine, na njihov zahtjev. Organizacioni odbor odlučio da se negatorima genocida zabrani ulazak u Potočare 11. jula. Da budem iskren majke su to od mene tražile još 2015, naveo je Duraković dodajući da se tada, nakon brojnih pomirljivih poruka iz Beograda, nadao da “možda 20. godišnjica konačno donese priznanje genocida i insistirao je da ipak pruže ruku Srbiji”.

2015-07-11T133145Z_555323390_LR2EB7B11KNKS_RTRMADP_3_BOSNIA-SREBRENICA

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net