Recent Posts

Turska vojna misija donirala ramazanske pakete Narodnoj kuhinji u Sarajevu

Turska vojna misija pri EUFOR-u u Bosni i Hercegovini u srijedu je donirala ramazanske pakete s hranom Narodnoj kuhinji u Sarajevu koja svakog dana dijeli hranu za preko 1.000 socijalno ugroženih osoba. ( Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı  - Anadolu Agency )

SARAJEVO– Turska vojna misija pri EUFOR-u u Bosni i Hercegovini u srijedu je donirala ramazanske pakete s hranom Narodnoj kuhinji u Sarajevu koja svakog dana dijeli hranu za preko 1.000 socijalno ugroženih osoba.

Zilha Šeta, poznatija kao tetka Zilha, voditeljica Narodne kuhinje Stari Grad, kazala je da već godinama sarađuju s turskom vojnom misijom u Bosni i Hercegovini.

Tetke Zeliha je naglasila je da će i pakete s hranom podijeliti socijalno ugroženim porodicama.

“Moramo dobro znati šta su dobročinstvo i samilost, kao i značaj pomaganja drugih”, rekla je tetka Zilha.

narodna-kuhinja03092015-12Napomenula je da se u ramazanskim paketima nalaze osnovne životne potrepštine kao što su brašno, ulje, šečer i supa koji jednoj porodici mogu osigurati dvomjesečnu pomoć.

Podsjetila je također da su turski vojnici prošle godine obnovili kuhinju Narodne kuhinje Stari Grad.

Dodala je kako Turska vojna misija pri EUFOR-u u Bosni i Hercegovini svake godine doniraju kubane u Narodnu kuhinju.

Turska nastupa konstruktivno i pomaže svim zemljama Jugoistočne Evrope, a turski premijer Redžep Tajip Erdogan ulaže velike napore kako bi se poboljšalo stanje u BiH.

narodna-kuhinja03092015-7Svake godine se održavaju i Iftari u kampu EUFOR-a u Butmiru kojima prisustvuju i komandant turskog bataljona pri snagama EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, predstavnici ambasade Turske u BiH, predstavnici drugih vojnih misija u BiH, predstavnici različitih vjerskih institucija, te mnogobrojni gosti.

Postač ima dvije radosti. Prva radost je radost kada se iftari, a druga je na Sudnjem danu. Večeras imamo tri radosti jer je zaista lijepo ovo što smo doživjeli da Turska misija u BiH organizuje zajednički iftar sa predstavnicima drugih vjera, zemalja, vojnih misija. Lijepo je to što se zajednički dočeka i ovaj trenutak i da se lijepo druže. Mnogima je zaista čast što su bili ovdje gdje se organizuju druženja od strane turskog bataljona pri snagama EUFOR-a u Bosni i Hercegovin . Uvijek je poslana poruka mira i ljubavi i onoga što mjesec ramazan i jeste: smiraj i duše i smiraj naših srca.

narodna-kuhinja03092015-6

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net