Recent Posts

Poginuo u terorističkom napadu na Ataturk i Pazarac

turska (1)Istanbul– Mahmut Mert Grlić, je poreklom iz Novog Pazara, poginuo je u utorak u terorističkom napadu u Istanbulu. On je na aerodromu „Ataturk“ čekao prijatelje s kojima je planirao da proslavi Bajram.

Po pisanju Doygu Doygula za turske medije kaže da se sa Mahmutom video samo nekoliko sati prije tragedije.

– Budući da trenutno živim u Americi, govorio mi je da mu se plače zbog toga što moram da se vratim tamo. Ipak, sve vrijeme je bio nasmijan i smijao se. Rekao mi je da ne želi da bude tužan. Pomenuo mi je da će ići do aerodroma, gdje je trebalo da sačeka neke prijatelje koji dolaze avionom iz Sarajeva. Oni su željeli da Bajram provedu kod njega. Niti ih je dočekao, niti će doživjeti rados narednog Bajrama– kazao je Doygu.

terorizam-1-300x204Mahmutova rođaka Ajša Mert Grlić kaže da i dalje ne vjeruje da je Mahmut nastradao.

– Čekali smo habere i  bilo kakvu informaciju o njemu, bio je nedostupan… Kad su nam javili da je nastradao, nismo mogli odmah to da prihvatimo, mislili smo da je greška, a onda je izvršena identifikacija. Tijelo bi uskoro trebalo da nam predaju – rekla je Ajša.

Ona je objasnila da se Mahmut rodio u Turskoj, gdje je nedavno završio srednju školu i trebalo je da upiše fakultet.

terorizam-ataturk-istanbul-EPA– Roditelji su mu iz Novog Pazara a Sandžak su napustili pedesetih godina. Kad su došli ovdje dobili su prezime Mert, ali koriste i Grlić kako bi sačuvali kontakte sa rodbinom u Sandžaku, BiH i u Makedoniji – rekla je ona.

Drugo jutro poslije stravičnog napada- u Istanbulu je mirno, ali samo naizgled. O strahu, nemiru, ali i bijesu među građanima najvećeg grada Turske svjedoče i novine. Potresne fotografije i s naslovnih strana poruke za zločince: “Idite u džehenem”, “Proklinjemo”, “Izdajice”, “Ubice beba, varvari”.

ataturk-napad-povecanbr

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net