Recent Posts

Novi stravični podaci 41 stradalih i 239 ljudi povređeno u napadu terorista

1023622466Istanbul– Među 36 poginulih u terorističkom napadu na istanbulskom aerodromu Ataturk su jedan državljanin Ukrajine i jedan Iranac, saopštile su danas vlasti te dve zemlje.

Vazdušni saobraćaj na Međunarodnom aerodromu „Ataturk“ u Istanbulu, nakon sinoćnjeg terorističkog napada, jutros se vratio u normalu.

Dio aerodroma na kojem se dogodila eksplozija i oružani napad na putnike je zatvoren, ali ostali dijelovi su jutros nastavili sa radom.

169329Zvanični su u srijedu rano ujutru počeli sa procjenom štete koja je pričinjena na međunarodnom terminalu, gdje se napad dogodio. Radnici uklanjaju ostatke nakon eksplozije, a dnevna svjetlost je pokazala prave razmjere siline terorističkog napada.

Turske vlasti su učinile sve kako bi osposobili ulaze i izlaze na aerodrom, te normalizovali saobraćaj, u čemu su i uspjeli.

U terorističkom napadu na aerodromu „Ataturk“ u Istanbulu ubijeno je najmanje 41 osoba, dok ih je skoro 239 je povrijeđeno. Odgovornost za napad još uvijek nije niko preuzeo, ali je sinoć turski premijer Binali Yildirim kazao da saznanja istražnih organa ukazuju na to da je napad djelo ISIS-a.

373638_x_475582Avioni su jutros ponovo počeli da poljeću i slijeću na istanbulski aerodrom Ataturk, ali zbog višečasovnog prekida u aviosaobraćaju putnike ipak čekaju značajna kašnjenja, javljaju turski mediji.

Oružje jednog od terorista pronađeno je na mestu napada.

Turska policija vijeruje da je Islamska država odgovorna za sinoćne samoubilačke bombaške napade na međunarodnom aerodromu Ataturk u Istanbulu.

Agencija Dogan je citirala neimenovane policijske izvore da “Islamska država stoji iza napada”.

Drugi turski zvaničnik, međutim, ističe da je previše rano da bi se tvrdilo da postoji neka veza između ovog napada i Islamske države.

373672_x_215526Vazdušni saobraćaj na Međunarodnom aerodromu „Ataturk“ u Istanbulu, nakon sinoćnjeg terorističkog napada, jutros se vratio u normalu.

Dio aerodroma na kojem se dogodila eksplozija i oružani napad na putnike je zatvoren, ali ostali dijelovi su jutros nastavili sa radom.

Zvanični su u srijedu rano ujutru počeli sa procjenom štete koja je pričinjena na međunarodnom terminalu, gdje se napad dogodio. Radnici uklanjaju ostatke nakon eksplozije, a dnevna svjetlost je pokazala prave razmjere siline terorističkog napada.

Turske vlasti su učinile sve kako bi osposobili ulaze i izlaze na aerodrom, te normalizovali saobraćaj, u čemu su i uspjeli.

U terorističkom napadu na aerodromu „Ataturk“ u Istanbulu ubijeno je najmanje 41 osoba, dok ih je skoro 239 povrijeđeno. Odgovornost za napad još uvijek nije niko preuzeo, ali je sinoć turski premijer Binali Yildirim kazao da saznanja istražnih organa ukazuju na to da je napad djelo ISIS-a.

20160629013446ha

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net