Recent Posts

Lijepa li jutra

dud-1402565727-38564

Lijepa li jutra

Lijepa li jutra, tačno za zahvalit’ što osvanuh živa, skoro pa zdrava i pomalo nečija.
Šta li ove ptice pjevaju ? Ma da se i svađaju, halal im bilo.
Dobro jutro svima a posebno vama koji u vrijeme kad za pedofile nema adekvatne kazne,objavljujete na desetke slika svoje prelijepe dječice
Nemo’ neko da se našali pa kaže da starim jer se ponavljam al’ svaki blic škodi njihovim okicama a prija perverznim čikama i tetama koji uredno , da ne kažem šta,nad njihovim slikama.
Slikajte ih al’ ne pretjerujte,opreza nikad dosta kad su djeca u pitanju.
Uz doručak bila i zdjela dudova, Bijelih.Slatkih.
Neće danas djeca dudova,njima to nešta izgleda glupo,ko crvi. A kad ih pitam kako izgleda crv oni opisuju one iz crtanog. Hajd’ makar. Neće dudova a hoće paštetu. Ma neka,volim i ja paštetu ponekad al’ me to njihovo ponašanje navodi da počnem kompote, pekmeze, slatko i ostale čarolije pakovat u konzerve i čaše od jogobele. Možda uspijem tako namamiti meni drage klinceze i klince da probaju nešto zdravo,domaće.

Nešto kontam, dobro prodavnice igračaka ikako opstaju. A onda skontam da se djeca sve manje igraju ali zato odrasli vazda organizuju neke igre bez granica. Pa se igramo po pravilima i bez pravila sve dok neko ne ”opametni” i počne da recituje one legendarne stihove ”vrati mi moje krpice i marš iz moje avlije”.
Zaboravljaju klinčeviti da onaj ko ostaje uvijek više pati, ja eto volim da odem iz priče jer imam dovoljno godina da mogu odlučiti dal’ da ustanem ili da odustanem.
Jedna moja vrla druga bi to definisala ovako ”dal’ da ustanem ili da ostanem trudna”.
Tek je devet a ja se već naradila. Još malko oko blljčica a onda se selim na tavan. Danas je dan za tavan.Ja šta insan sebi i navuče za ”ne daj Bože” ma svaki stahor je smiješan.
Eh, danas je kraj priče. Paklo vreća za smeče i ja idemo gore. Da napravimo prostora za novu zbirku nepotrebnih stvari koje ću isto ovako demonstrativno i spektakularno pospremiti negdje tamo oko Nove godine.

Hajmo mi , sad uz osmijeh broj utorak potrošiti, ovaj dan sve do vrha stepenica sa kojih možemo dohvatiti mjesec. Danas eto pospremite ako ništa drugo onda makar svoje ”neuredne” misli. Volite i pustite da vas neko voli onako kako to najbolje zna i umije…a ja … ja treniram strpljenje i volim sve.

Ekskluzivno za portal ibalkan.net Piše: Erna Dervišić

Lijepa li jutra

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net