Recent Posts

Bogdan, Fener prioritet

bogdanovic,-hajns,-cska,-fenerbahce_660x330ISTANBUL – 23. jun 2016. godine, četvtak– 23. 06. 2016. 15: 49- Bogdanović odbio Feniks prioritet je da ostane u Feneru. Košarkaš Bogdan Bogdanović odlučio je da odbije Feniks i najmanje još godinu dana igra u Feneru. Ovo je saopštio  Bogdan Bogdanović menadžer Aleksandara Rašković.

 
Bogdanović, kojeg su Sansi 2014. godine izabrali kao 27. pika, imao je na stolu četvorogodišnji ugovor vredan pet miliona eura, ali ga je odbacio jer namjerava da odradi još jednu sezonu u Feneru.
 
43740_333296065_578560_050226c2_fBogdanović je prošle sezone za vicešampiona Evrope u Euroligi prosečno beležio 11,7 poena, tri asistencije i 3,3 skoka.
 
Kao što smo prvi izvestili, Bogdan Bogdanović je prvo dao usmeno obećanje da ostaje u Fenerbahčeu, a sada je to i ozvaničeno.  Finiks Sansi su Bogdanoviću ponudili četvorogodišnji ugovor vrijedan do 5.000.000 eura za cjelu dužinu saradnje. Ali sve je palo u vodu. Finiks ima mogućnost da dovedeBogdanovića i sledećeg ljeta, ali će morati da izdvoji veću sumu novca za tako nešto.
 
Bogdanović će i sledeće sezone igrati u dresu “Kanarinaca” i u borbi za osvajanje Eurolige, takmičenja u kom je ove sezone Fenerbahče stigao do finala gdje je poražen uprodužetku od CSKA.
 
vesely-datome-udohNova, sedma, šampionska titula košarkaša Fenerbahčea slavila se do sitnih sati. Naravno, prvo pitanje odnosilo se na finalnu, pobjedničku seriju. Pobedili ste Efes sa 4:2?
“Počeli smo dobro, pobjedili smo prvu, treću i četvrtu utakmicu. Zatim smo mogli da dobijemo peti meč i ranije završimo seriju, ali ovako je slađe”, kaže za regionalni portal http://ibalkan.net trener u Feneru Vlade Androić.
 
Mislite da je titula saltka jer ste je osvojili pred svojim vernim navijačima?
20140626_jla_ae5_175.jpg.0“Tako je, bila je puna dvorana, nije bilo trzavica, jedna lijepa atmosfera. Nije baš kao kad igraju Partizan, Zvezda, PAO ili ovdje Galata. U Areni ULKER je sve prepuno kulturne. Nikad se ništa ne ubaci na teren, da i gostujući igrači požele da igraju pred našom publikom”.
 
Sve interesuje šta će se dešavati sa igračkim kadrom?
“Većina košarkaša ima validne ugovore. E, sad ostaje pitanje tri najbitnija igrača. Bogdan Bogdanović je potvrdio da želi da ostaje. Potom dvojica visokih igrača Jan Veseli i Ekpe Judo, oni su bez ugovora i njima će se ponuditi nastavak saradnje. Riki Hikmanu je istekao ugovor, on se sinoć pozdravio i otišao i za njega će se dovesti zamjena. Dakle, želimo da zadržimo tim uz angažovanje pojedinaca, sve će zavisiti i od budžeta kluba”.
 
14647875241752Željko je već ostavio značajan trag u Feneru?
“Klub je sa njim osvojio dvije titule, prije toga Fener je imao pet trofeja, jedan Kup, Superkup i imao je učešće na dva Fajnal fora… Polako ćemo da sustižemo Efes i Galatu”.
 
Stručni štab sa Fenerom ima ugovor na još godinu dana. Već u Berlinu su čelnici kluba pričali da će se saradnja produžiti do 2020. godine?
“Priče postoje, ima naznaka, ali je rano govoriti o tome. Bitno da je Željko i ovdje ostavio dubok trag. Navijači ga obožavaju”.
 
Kad vas možemo očekivati u Beogradu?
“Trener Obradović će brzo doći, ja ću malo da se opustim u Turskoj jer je iza nas ostalo 13 utakmica za 28 dana i hotela mi je preko glave”, zaključio je Vlade Androić.
bogdanovic160222_777x442

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net