Recent Posts

Tri spektakla na Prvenstvu Evrope

b_160610001-850x450ISTANBUL– 17. jun 2016. godine, petak– 17. 06. 2016. 14: 49-  Tri su danas spektakla na Prvenstvu Evrope. Još jedan zanimljiv dan za klađenje. Očekuje nas pravi psktekl na Prvenstvu Evrope u Francuskoj, i mečevi gde su sva tri znaka moguća. Krenuće sve duelom Italije i Švedske, nastaviće se utakmicom Češke i Hrvatske, a za kraj je planiran duel Španije i Truske.
U prvom kolu Italijani su očitali lekciju izuzetno kvalitetnim Belgijancima (2:0). Šveđani su prikazali izuzetno blijedo izdanje u meču sa Ircima (1:1). I da nisu osvojili sva tri boda u prvoj utakmici, smatrali bismo Italijane apsolutnim favoritima na ovom meču. Uostalom, imaju i bolji međusobni skor, a Šveđani su ih poslednji put dobili pre 18 godina.
LUDNICAAČesi umiju da igraju daleko bolji fudbal od one „čekalice“ iz prvog kola. U kvalifikacijama, na samo jednom meču nisu dali gol i to kada su već obezbjedili plasman u Francusku. Kockasti su Turcima skoro da su održali čas fudbala i pravo je čudo kako nisu pobjedili sa vikše razlike. Sa tri boda na kontu su rastrećeniji od rivala, remi ih skoro sigurno vodi dalje, a pobjedom bi ovjerili plasman u nokaut fazu.
Španci su uspjeli da iscijede tri boda iz opsade češkog gola u prvom kolu i sada su puno rasterećeniji. Turska je pomalo uspjela da razočara u prvom kolu. Ne toliko zbog poraza od odlične Hrvatske, koliko zbog blijede i impotentne igre. Turci bi poslije ove utakmice mogli da počnu s pakovanjem kofera i da poslednji meč u grupi protiv Češke odrade rekreativno.
grupa-d-sastavi-grupaProšlo je osam godina otkako je Turska poslednji put igrala na nekom velikom takmičenju. Od onog hičkokovskog četvrtfinala sa Hrvatima u Beču i potom polufinala sa Njemcima u Bazelu, Turci nikako nisu uspijevali da prenesu kvalitet iz klupskog na reprezentativni fudbal. Tada ih je vodio Fatih Terim…
 
Poslije tri neuspešna kvalifikaciona ciklusa, vratili su Terima na klupu i krenuli u četvrti. U borbu za Francusku… Ni ovoga puta ništa nije obećavalo. U prva tri meča su osvojili samo bod, a u grupi su im rivali bili Holandija, Češka, Island… Mirisalo je na još jedan neuspjeh. Usledio je i težak poraz od Brazila u prijateljskom meču– 0:4. Mnogi su već tada bili skloni da dignu ruke i konstatuju da je Terima pregazilo vrijeme i da Imperator više nema supermoći…
futsal-hrvatska-rusija-0627
http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net