Recent Posts

Sadik Kan prvi potez

FILE - This is an April 27, 2015 file photo  of a Protein World advert displayed in an underground station in London. London Mayor Sadiq Khan has banned advertising that promotes unhealthy body image on the city's subway network. Starting July 2016, Transport for London will not allow ads that cause pressure to conform to "unrealistic or unhealthy body shape."(Catherine Wylie/Pa, File via AP)

LONDON– 15. juni 2016. godine, utorak– 15. 06. 2016. 20: 49- Sadik Kan , prvi potez gradonačelnika Londona. Jedan od prvih poteza novog gradonačelnika Londona. Sadik Kan, prilično je iznenadio Britance. Kan je odlučio da zabrani reklame u londonskom metrou i javnom prevozu koje na bilo koji način vređaju samopozdanje putnika vezano za fizički izgled.

Jednostavnije rečeno, Kan je zabrano reklame koje promovišu mršave i mlade žene da se, posebno mlađe osobe ne bi osjećale lošije.
97232553_McKellan-large_trans++oWUhcOo1eP99IFGmuA3M2NI5o7q8l_z00b9kGIMlWLgOn je podržao takvu odluku, navodeći da je kao otac dvije tinejdžerki zabrinut zbog nerealnih poruka koje reklame šalju i pritiska koji vrše na žene.
 
Reklame koje bi kod korisnika javnog prevoza u Londonu mogle da dovedu do “manjka samopouzdanja zbog nezadovoljstva sopstvenim tijelom”, biće zabranjene početkom sledećeg mjeseca, saopšteno je u sedištu novog gradonačelnika Londona. 
 
Gradonačelnmik je pojasnio da zabrana će se odnositi na 12.000 reklama koje se svakodnevno postavljaju u autobusima, tramvajima, metrou i vozovima, koji saobraćaju u okviru sistema kojim upravlja gradska agencija Transport for London (TFL).
chicken-cottageOn se zapravo samo nadovezao na kampanju koja je prije nekoliko mjeseci podigla veliku prašinu u medijima kada je u metrou objavljen bilbord na kome lijepa i vitaka devojka pozira u kupaćem kostimu uz natpis “da li je vaše tjelo spremno za ljeto?”

 

Na društvenim mrežama ovaj bilobord izazvao je oštre polemike i osude, zbog čega je pomalo iznenađujuća reakcija drušvenih mreža na Kanovu inicijativu.

 
Kanova odluka nije naišla na odobravanje. Iako je bilo onih koji ovu kampanju podržavaju, veliki broj putnika javnog prevoza ne slaže se da bi trebalo zabraniti takve reklame.
 
sadiq khan body shaming_620x349– Niko ne bi trebalo da bude pod pritiskom dok se vozi javnim prevozom zbog nerealnih očekivanja vezanih za fizički izgled kojima su izvrgnuti zbog reklama- rekao je Kan.
 
U julu prošle godine, jedan britanski policajac rekao je da postavljanje reklame za proteinsku dijetu sa slikom djevojke u bikiniju nije uvredljivo, zbog čega je u javnosti nazvan seksistom.
 
Agencija TFL jedna je od najprofitabilnijih na svijetu, sa očekivanim prihodom od 1,98 milijardi eura u narednih osam godina.
“Govorim u ime Londona”, rekao je Kan, prvi musliman izabran na čelo Londona.
Kan je zbog svoje vijere dospeo u centar medijske pažnje u američkoj predsjedničkoj kampanji, kada je kandidat republikanaca Donald Tramp rekao da bi novi gradonačelnik Londona mogao da bude izuzet iz zabrane muslimanima da uđu u SAD, koju bi uveo kada bi bio izabran za predsednika SAD.
457863-sadiq-khan-afp-afpa87d1
http://ibalkan.net

 

One Comment

  1. Mudar potez mladog gradonačelnika. Konačno, nadam se, dolazi vrijeme kada će početi da se na ljudsku ljepotu gleda drugačijim očima. Na ljepotu uma, srca i duše. Šta je u stvari ljudsko tijelo i koliki je njegov vijek trajanja? Ne treba niko sebi dozvoliti da se smatra manje vrijednim zato što je debeo, mršav, što ima oduzetost nekog dijela tijela. Jer će sve to svakako jednog dana biti samo prah.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net
%d bloggers like this: